VanÖğrenciler, Van Gölü sahilinde çöp topladı

Öğrenciler, Van Gölü sahilinde çöp topladı

13.10.2023 - 10:35 | Son Güncellenme:

Öğrenciler, Van Gölü sahilinde çöp topladı

Öğrenciler, Van Gölü sahilinde çöp topladı

Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- VAN'ın Edremit ilçesinde,Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Days etkinlikleri kapsamında, Hilmi Irak İlkokulu'nun geliştirdiği proje kapsamında Van Gölü kıyısında 'Yeşili yaşa, yeşili sev' sloganıyla çöp toplama kampanyası başlatıldı. Kampanyaya katılan minik öğrenciler, çöp toplarken çevre konusunda da önemli mesajlar verdi.

Edremit Belediyesi’nin de paydaş olduğu projede, Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Days etkinlikleri kapsamında,  Hilmi Irak İlkokulu'nun geliştirdiği proje ile Van Gölü'ndeki kirliliğe dikkat çekmek için 'Yeşili yaşa, yeşili sev' sloganıyla  temizlik kampanyası başlatıldı. Okulun öğretmen ve öğrencileri, ‘Van Gölü Nefesimizdir’ yazısı oluşturuldu. Daha sonra el ele tutuşup, 'Van Gölü temiz kalsın', 'Van Gölü nefesimizdir' sloganları atan öğrenciler, gölün kıyısında çöp topladı. Toplanan tonlarca çöp atıklar, poşetlere konulup belediye görevlilerine teslim edildi.

Hilmi Irak İlkokulu’nda görev yapan Proje Koordinatörü Öğretmen Yeliz Sevin, göldeki kirliliğe dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Sevin, " Edremit Belediyemiz, bize temizlik malzemeleri çocuklarımıza tişört tedariğinde bulunarak projeye katkı sundu. Çocuklara sıfır atık eğitimleri konusunda bizlere yardımcı oldu. Velilerimizin eğitimlerinde destek sundu. Edremit Belediyesi bizim için en büyük şanstı. Bu anlamda hem projemize katkı anlamında, hem de paydaşlık anlamında hep yanımızda durdular. Tüm destekleri anlamında Belediye Başkanımız İsmail Say ve tüm ekibine okulumuz adına teşekkür ediyorum." dedi. 
Minik öğrenciler ise, Van Gölü'nün temiz tutulması için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.(DHA)
FOTOĞRAFLI