VanVan AFAD tarafından okullarda deprem tatbikatı

Van AFAD tarafından okullarda deprem tatbikatı

13.10.2023 - 13:10 | Son Güncellenme:

Van AFAD tarafından okullarda deprem tatbikatı

Van AFAD tarafından okullarda deprem tatbikatı

Gülay KUYUCU/VAN,(DHA)- VAN İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kentteki tüm okullarda deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

AFAD Müdürlüğü, kentteki 13 ilçede tüm resmi ve özel okullarda, "13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltması Günü" kapsamında deprem tahliye tatbikatı yapıldı. İskele Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Lisesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında ilk olarak uzman ekipler öğrencilere deprem sırasında yapılması gerekenleri anlattı. Ardından senaryo gereği meydana gelen depremde sirenler çaldı. Ardından da okuldaki tüm öğrenciler ve öğretmenler önce 'çök-kapan-tutun' yöntemini uyguladı. Daha sonra çalan ikinci siren ile birlikte okulu terk etmeye başladı. Binayı tahliye eden AFAD ekipleri, binada mahsur kalanları kurtardı. Heyecanla tatbikatı izleyen öğrencilerde alkışlayarak ekiplere destek verdi.

Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, bu tatbikatları tekrar düzenleyeceklerini belirterek, "Eğitim-öğretim yılı boyunca bu tatbikatları yine düzenleyeceğiz. Bugün okulumuzda senaryo gereği, afet durumunda birinci sirende 'çök-kapan-tutun' yöntemi, ikinci sirende de deprem tahliyesi gerçekleştirildi. Bundan sonra da her okula gidip her öğrencimize dokunmaya çalışacağız. Bize desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize, yöneticilere teşekkür ederim. Bu okuldaki 1600 öğrencimiz 2 dakika 40 saniyede tahliye edildi. Bu da yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin bu konuya ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI