Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

kesiftutkunu@gmail.com

Tüm Yazıları

Son yıllarda özellikle iç turizmde otellerin birbirleri ile kalite yarışına girip, verdikleri özel servislerle ayrışmayı amaçları adına, bebek ve çocuk dostu tesis şeklinde bir uygulama başlatıldı. Gerek oteller hakkında fikir sahibi olmak için ziyaret ettiğiniz otel tavsiye-şikayet sitelerinde, gerekse otellerin kurumsal web sitelerinde bu konu ciddi anlamda ön plana çıkarılıyor. Bunda yurtiçi seyahatinin, okulların kapanması beraberinde çoluk çocuk klasik Türk ailesi tatilinin, yurtiçi otellerinde geleneksel olarak yapılmasının payı büyük. Sonuçta bebeği veya çocuğu ile seyahat edecek aile, onların konforu ve rahatını en iyi sağlayan yerde bulunmayı amaç ediniyor. İşte tam da bu düşüncenin karşılığı olarak, bebek ve çocuk dostu tesisler tercih sebebi oluyor.

Haberin Devamı

Peki nedir bu bebek-çocuk dostu tesis kavramı? Acaba her tesis layığıyla uygulayabiliyor mu? Asıl uzmanlığım yurtdışı turlar olduğundan, aslında ben de ilk defa 2 yıl kadar önce tanıştım bu kavramla. İlk defa geçen sene denemek istedim ve Antalya Kemer’de bulunan Limak Limra’ya gittik ve çok memnun kaldık, işte o otelde çocuk dostu tesisin ne demek olduğunu deneyimleyerek öğrendim. Bu yıl da, aynı düşünceden hareketle, Antalya Belek’te Limak Atlantis Deluxe Resort’a gittik, yine yaptığımız seçim doğruydu, çocuk dostu kavramı için on numaraydı diyebilirim. Bundan sonra da, mutlaka çocuk-bebek dostu olan bir tesis seçerim. Sonuçta çocuklar mutlu olup seyahatten zevk alınca, bizler de mutlu oluyoruz.

Sizlere işin uzmanı olarak tavsiyem; bebeğiniz var ise bebek, çocuğunuz varsa çocuk, her ikisine de sahipseniz, hem bebek, hem de çocuk dostu bir tesis seçmelisiniz. Gerçek bir bebek veya çocuk dostu otel nasıl olmalı? İşte size ilginç detaylar… Bebek dostu tesisten başlayalım önce!

Bebek dostu tesiste olması gerekenlerden bazıları şöyle :

· Odalarınızda bebeğiniz için küvet.(Talep halinde.)

· Bebeklerin toza karşı hassas olması nedeniyle, günde 2 defa oda temizliği.

· Bebek yatağı, yastığı, cibinliği.

Haberin Devamı

· Mama ısıtabilmeniz için odanızda ısıtıcı (Talep halinde)

· Bebeğinizin biberon ve kaşıkları için sterilizasyon cihazı temini.

· Tuvalet bölümlerinde bebek alt değiştirme, bakım üniteleri.

· İhtiyaç halinde bebek deterjanı ile kıyafet yıkama imkanı.

· Ana restaurantta bebekler için katı gıda imkanı.(Muhallebi, sebze-meyve püresi gibi.)

· Bebek için her daim bulunabilecek ara öğün aperatifleri.

· Güvenli, bebek oyun alanı, parkı.

· Yatak odasında organik sabun ve göz yakmayan bebek şampuanı. (Talep halinde)

Çocuk dostu tesislerde olması gerekenler ;

· Çocuk yatağı ve yastığı.

· Ana restaurantta Aile oturumlu ve çocuk oturumlu ayrı yemek yeme alanı.

· Çocuk havuzları, bazı tesislerde çocuk kaydırakları.

· Tuvalet ihtiyacını karşılama konusunda da eğitimli Mini Club personeli.

· Tablet kullanımının çocuklarda yaygınlaşması nedeniyle, genel alanlarda kablosuz internet imkanı sunulması.

· Çocukların en sevdiği yiyecekler, hamburger, patates kızartması, köfte, pilav, makarna ve sandviçlerin her daim tesisin pek çok yerinde hemen her saat sunuluyor olması.

Haberin Devamı

· Plajda, mini club’da, havuzda Çocuk oyun alanları-parkları.

· Çocuk animasyonları, mini disco ve gün içi çocuk spor-eğlence aktiviteleri, yarışmalar.

· Çocuklar için taze sıkma portakal, elma suyu, limonata gibi içecekler ve yaş-kuru pasta imkanları.

· Yatak odasında organik sabun ve göz yakmayan çocuk şampuanı. (Talep halinde)

Pavillion konforunu hafife alma…

Bu tarz tesislerin pek çoğunda, hemen plajın yanında bungalovlar şeklinde, Pavillion ismi verilen günlük 40 Avro civarına kiralayabildiğiniz özel bir servis de bulunuyor. Özellikle çocuklu aileler için ideal! Zira her sabah erkenden uyanıp, havuz kenarında yer arama telaşına düşmediğiniz gibi, öğle yemeğiniz özel siparişinizle ayağınıza kadar geliyor, restauranta kadar bile gitmenize gerek kalmıyor. Pavillion’ların konumu hem havuz hem denize yakın mesafede oluyor genellikle. Üstelik yakınlarında mutlaka tuvalet de var. Özetle çocuk veya bebeğinizle seyahat ediyorsanız, Pavillion’ları mutlaka kiralayın.

Değerli evlatlarınızla, muhteşem seyahatleriniz olmasını dilerim. Ama mutlaka bebek-çocuk dostu bir tesis seçmeyi unutmayın. Benden söylemesi… Sarp ÖZKAR www.sarpozkar.com