Siyaset ‘Yürüyecekleri yerde Meclis’e gelsinler’

‘Yürüyecekleri yerde Meclis’e gelsinler’

27.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’yi kaosa, cepheleşmeye, karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı olmadığını belirterek CHP’yi kendisine çekidüzen vermeye ve Meclis’e gelmeye davet etti.

‘Yürüyecekleri yerde  Meclis’e gelsinler’

Bahçeli, MHP Genel Merkezi’nde partililerle bayramlaşma töreni sonrasında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin 16 Nisan itibarıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğini hatırlatan Bahçeli, TBMM’nin etkin bir çalışmaya geçebilmesi için içtüzük üzerinde uzlaşı sağlanması ve uyum yasalarına öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

‘OHAL sürmelidir’

Bahçeli, 15 Temmuz’un vahşice, cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir darbe teşebbüsü olduğunu belirterek, “Bu darbe teşebbüsünün bütün yan tesirlerini ve etkisini ortadan kaldırabilmek için olağanüstü hal uygulamasına geçilmiştir. Olağanüstü hal uygulaması devam etmelidir. Olağanüstü hali ‘demokrasiye, özgürlüğe karşıt’ gibi algılayarak, tamamen ortadan kalkmasını isteyenler, 15 Temmuz’un tesir alanı üzerinde tarafgir olanlardır. Onun için herkes haddini bilmeli” dedi.

‘CHP’ye tavsiyemiz’

“15 Temmuz gerçekleşmesi halinde, Türkiye’de parlamento kalacak mıydı? Adaletin a’sından kim bahsedecekti? Hangi adalet uygulanacaktı?” sorularını yönelten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “O zaman böyle bir adalet için yürümenin hedefi neresi olacaktı? Türkiye’yi kaosa, cepheleşmeye, karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. CHP, kalan sürede kendisine çekidüzen vermelidir, sözlü sazlı adalet arayışıyla Türkiye’nin, Ankara’dan İstanbul’a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur. Uyarılara dikkat çekmek istemiyorlarsa kendilerinin bileceği iştir. Fakat kaos, kargaşa, kriz, kumpas bunlara yaramayacaktır. Türk milletinin istikrarı, huzuru, demokrasisi ve normalleşme sürecini dikkate alan çalışmalara, yürüyecekleri yerde Meclis’e gelmek suretiyle katkı sağlamaları tavsiyemiz olur.”

Türkiye daha etkili

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarını G20 zirvesi için Almanya’nın istememesi” yönündeki iddialar konusunda şunları kaydetti:

“Bu, iki devlet arasında yakışık almayan bir tutum olur. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, Almanya’dan daha etkilidir. O sebepten dolayı Türkiye ile oyun oynamaya kalkmasınlar. Gelecekte Türkiye vardır, belki Almanya, AB olmayacaktır.”