Teknoloji 12 Ülkeden Türkiye’ye Siber Saldırı

12 Ülkeden Türkiye’ye Siber Saldırı

14.05.2015 - 16:54 | Son Güncellenme:

“Tüfek çıktı mertlik bozuldu” deyiminin 21.yy versiyonu olan siber savaşlar hız kesmeden devam ediyor. Ülkeler arasında süren siber ...

12 Ülkeden Türkiye’ye Siber Saldırı

“Tüfek çıktı mertlik bozul” deyiminin 21.yy versiyonu olan siber savaşlar hız kesmeden devam ediyor. Ülkeler arasında süren siber savaşlarda bugün Türkiye hedef oldu. Türkiye’ye yönelik olarak 12 ülkeden eş zamanlı gerçekleşen saldırıda Devlet kurumlarının kullandığı ’gov’ uzantılı e-posta hesaplarına yoğun bir saldırı gerçekleşti. Gerçekleşen siber saldırı sonrasında kamu kurumlarının yollamış olduğu e-postaları ve ulaştığı posta hesaplarından giden bilgiler spam klasöründe birikiyor.

Haberin Devamı

Saldırıyı Kimler Gerçekleştirdi? 12 Ülke’den saldırı gerçekleşmiş gibi görünse de bu saldırıların tamamen IP adres tespitinden yapıldığı, saldırının büyük çoğunluğunun Güney Kore tarafından gerçekleştirildiğini ancak bunun sadece IP numarasının değişmesinden kaynaklanan bir durum olduğu bildirildi. Yaklaşık 3 gündür süren saldırının dün akşam kesildiği ve bugün tekrar başladığı bildirilirken, saldırı sonucu ’gov’ uzantılı kamu kurumlarından atılan e-maillerin, alıcı mail kutularında gereksiz mailler olarak bilinen ’spam’ klasöründe biriktiği belirtilerek, gov uzantılı gelen ve gelebilecek e-maillerin spam kutusundan kontrol edilmesi istendi.