Eğitim 2016 KPSS sonuçları açıklandı mı?

2016 KPSS sonuçları açıklandı mı?

01.06.2016 - 09:54 | Son Güncellenme:

ÖSYM’den KPSS soruları ve sonuçları açıklaması milyonlarca adayın meraklı bekleyişiyle sürüyor. ÖSYM tarafından yapılacak KPSS soruları ve sonuçları açıklamasıyla adaylar, KPSS puanlarını hesaplayabiliyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan adaylar KPSS soruları ve sonuçları açıklamasının ÖSYM tarafından yapılmasından sonra AİS üzerinden KPSS puanlarını öğrenebiliyor veya hesaplayabiliyor.

2016 KPSS sonuçları açıklandı mı

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 KPSS soruları ve sonuçları açıklaması öğrenciler tarafından son derece büyük bir merakla bekleniyor. Türkiye’de kamu kurumlarında görev almak isteyen vatandaşların adaletli bir şekilde atama alabilmesinin dışında kamu kurumlarının ilgili birimlerindeki personel ihtiyaçlarına yetkin personellerin alınarak, ihtiyacın giderilebilmesinin sağlanabilmesi amacı ile 1999 yılından bu yana Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) uygulanıyor. Kamu kurumlarında adaletli ve nizami bir yerleşimin sağlanabilmesi amacı ile çıkarılan Bakanlar Kurulu kararınca 1999 yılında Devlet Memurları Sınavı (DMS) ismiyle uygulanan bu sınava 12 kasım 1999 yılında ÖSYM tarafından bir düzenleme getirilerek, günümüz modern Türkiye’sinde de aktif olarak uygulanmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı A, B ve C grubu olarak uygulanmaktadır. 2016 yılı KPSS soruları ve sonuçları açıklamaları ile birlikte sınava katılan adayların almış oldukları KPSS puanını öğrenebilmeleri sağlanıyor. Ancak ÖSYM tarafından KPSS soruları ve cevap anahtarı açıklamasının gerçekleştirilmesine rağmen henüz 2016 KPSS sonuçları açıklaması gerçekleştirilmedi.

Haberin Devamı


KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz Türkiye’sinde ÖSYM tarafından uygulaması gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı dahilinde lise düzeyi ve yükseköğretim ve lisans düzeyi olarak iki farklı sınav grubu bulunuyor. Buna göre yapılan sınavlara lise mezunları veya 2 yıllık/4yıllık üniversite mezunları ayrı ayrı olarak katılım hakkına sahip olabiliyor. Devlet kurumlarında gerçekleştirilecek personel alımlarının eşit ve adil şekilde olmasını sağlayabilmeni yanı sıra özellikle gerekli olan kademelere yetkin ve ilgili kişilerin alınabilmesinin sağlanabilmesi amaçlanıyor. KPSS 4 bölümde gerçekleştirilirken sınav hazırlıkları, sınav yönetimi ve sınav açıklamaları ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda KPSS soruları ve sonuçları internet üzerinden ÖSYM aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Bu sınavlar sadece 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu alımlarında gerçekleştirilmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı 4 oturum şeklinde gerçekleştirilmektedir. Böylelikle sınava katılan adaylar son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabildikleri her yerden KPSS soruları ve sonuçları açıklamasını inceleyerek, KPSS puanını öğrenebiliyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte çok daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilebilmekte olan KPSS ile ilgili olarak 2 grup bulunuyor. Genel Kültür ve Genel Yetenek şeklinde 2 farklı grupta adaylara test biçiminde sorular hazırlanarak, değerlendirmeye alınmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan adaylar internet üzerinde yer alan ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden kolay bir şekilde KPSS soruları ve sonuçları açıklamalarına ulaşılabiliyor. Günümüz modern teknolojisini son yıllarda oldukça etkin bir şekilde kullanan ÖSYM tarafından gerçekleştirilen her sınav uygulamasından çok kısa bir süre sonra sınav soruları ve sonuçları açıklamalarının rekor düzedeki bir zaman diliminde açıklanması nedeni ile 2016 KPSS soruları ve sonuçları açıklamasının da yine çok kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor ki zaten ÖSYM tarafından 2016 KPSS soruları ve cevap anahtarı açıklaması gerçekleştirildi.