Eğitim 2016 YGS Giriş belgesi sorgula ÖSYM - tıkla

2016 YGS Giriş belgesi sorgula ÖSYM - tıkla

10.03.2016 - 13:30 | Son Güncellenme:

Üniversite adaylarının merakla beklediği YGS giriş belgeleri yayınlandı. Yarın yapılacak olan 2016 YGS sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacak. Peki 2016 YGS giriş belgesi nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

2016 YGS Giriş belgesi sorgula ÖSYM - tıkla

Üniversite adaylarının merakla beklediği YGS giriş belgeleri ÖSYM tarafından yayınlandı. Milyonlarca aday 2016 YGS sınavı için hazırlık yaparken, ÖSYM YGS hakkında bir kaç önemli duyuru yayınladı. Haberimizden bu duyurulara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca 2016 YGS giriş belgesini adım adım nasıl ulaşacağınız anlatılmıştır.

Haberin Devamı

2016 YGS GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

13 Mart 2016 tarihinde, saat 10.00’da uygulanacak olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. ÖSYM'nin resmi sayfasına girdikten sonra sol taraftaki sütunda yer alan "Sınav Başvurularım" bölümünden "2016 - ÖSYS"yi seçerek üst taraftan "Sınava Giriş Belgesi"ni seçerek veya buraya tıklayarak 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Aday Başvuru Kayıt Bilgilerini sağ üst taraftaki yazdır seçeneği ile çıktı alarak sınav giriş belgenizi alabilirsiniz.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinde saat 14.00'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

Haberin Devamı

2016 YGS Sorularının Sınav Sonrası Yayımlanması İçin ÖSYM DUYURUSU

13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan 2016-YGS sınavında sorulan soruların tamamının sınav tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin internet sitesinden “Temel Soru Kitapçığı” adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.

Başkanlığımız tarafından belirlenmiş olan yazılı ve görsel basında yayınlanmasına ilişkin usul ve esaslar kapsamında; talepte bulunan gazete ve televizyonların en geç 11 Mart 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Başkanlığımız ile sözleşme imzalamaları durumunda yayın izni verilecektir.

2016-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz,dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2016 YGS SINAVA GİRİŞ

ÖSYM tarafından yayınlanan YGS giriş belgesini adayların renkli veya siyah beyaz olarak çıktı almaları ve sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınav giriş belgesi ve TC kimlik kartı yanında olmayan adaylar sınava kesinlikle alınmayacak. Ayrıca 2016 YGS giriş belgesi genel açıklamalar kısmında yer alan uyarılar ve yasaklı maddelerle sınav binasına giriş mümkün olmayacak. Bu konuda YGS giriş belgesinde yer alan uyarılar kısmının adaylar tarafından dikkatle okunması gerekiyor.

Haberin Devamı

YGS GEÇMİŞE AİT ÇIKMIŞ SORULAR

YGS GEÇMİŞE AİT ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLA

YGS günü açık tutulacak il/ilçe nüfus müdürlükleri

13 Mart 2016 tarihinde yapılacak 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce Ek'te yer alan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri 13 Mart 2016 Pazar günü 07:00 - 10:15 saatleri arasında açık tutulacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan 2016-YGS adaylarının, sınava katılabilmelerini sağlamak için sınav kurallarına uygun nüfus cüzdanı edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda; kayıp veya değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için nüfus müdürlüğüne başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alan 2016-ÖSYS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir.

Haberin Devamı

Nüfus cüzdanı talep eden aday ile MERNİS veri tabanındaki kişi kaydı ve ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin ve fotoğrafın karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması, fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi halinde ilgiliye nüfus cüzdanı tanzim edilecektir. Adayın, ÖSYS Aday İşlemleri Sisteminde yer alan başvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesine eklenerek ilgilinin dosyasında saklanacaktır.

Bu amaçla nüfus müdürlüğüne giden adayın yanında, adayın 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi ile 2 fotoğrafının olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır.2016-YGS adaylarına önemle duyurulur.

YGS HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

YGS yüksek öğretime geçiş sınavıdır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı LYS ‘ye girmeye barajı aşarak hak kazandırır ve LYS puanının %40’ını oluşturur. YGS ile girilebilecek 4 yıllık ve 2 yıllık bölümler vardır.

Haberin Devamı

YGS 6 sınavdan mı oluşmaktadır?

Hayır. YGS tek bir sınavdır. Fakat bu sınav sonucunda 6 farklı puan türü geldiği için bazı adaylar puanları sınav zannetmektedirler. Halbuki YGS1,2,3,4,5,6 puanları tek bir YGS sınavı sonucunda her adayın alacağı puanlardır.

Peki neden tek bir sınav için 6 farklı puan türü belirlenmiş? Bir tane puan belirleselerdi olmaz mıydı?

Aslında 6 farklı puan türü eski sistemde Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık puanlarına karşılık gelmektedirler.

YGS1,2 : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler içindir.
YGS3,4: Sözel puanla öğrenci alan bölümler içindir.
YGS5,6: TM puanıyla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS sınavına en fazla kaç kez girebilirim? Eski mezunum YGS’ye girebilir miyim?

YGS sınavına girme sınırı yoktur. İsteyen istediği kadar girebilir. Mezuniyet yılı fark etmez tüm ortaöğretim mezunu adayların YGS sınavına girme hakkı her zaman vardır.

YGS giriş şartları nelerdir?

Lise mezunu olmak gerekir. Hangi yılda mezun olduğunun hiçbir önemi yok. 20 yıl önce de mezun olsanız YGS sınavına girebilirsiniz.

YGS sınavında kaç soru var? Süre ne kadar?

160 soru var. Süre 160 dakikadır.

Türkçe Testi: 40 soru
Matematik Testi: 40 soru
Sosyal Bilimler Testi: 40 soru
Fen Bilimleri Testi: 40 soru