Gündem 2016 yılına ait vergi borcu sorgulaması!

2016 yılına ait vergi borcu sorgulaması!

05.08.2016 - 10:43 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulaması ile yıl içerisinde devlete ödemek zorunda olduğumuz vergi tutarını öğrenmek mümkündür. Vergi borcu sorgulamasını yapmak vatandaşlar için oldukça önemli bir işlemdir. Vergi borcu sorgulama işlemi devlete ait resmi sorgulama sistemi üzerinden yürütülmektedir.

2016 yılına ait vergi borcu sorgulaması

Her ülkede yaşayan insanların devletine karşı belirli sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar ülkenin kalkınmasında maddi gelir sağlamasında gibi büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde de bu durum vatandaşlarımız tarafından dikkatlice takip edilmektedir. Örneğin vatandaşlar belirli vergi ödemeleri sayesinde ülkemize maddi destek, kalkınma için maddiyat gibi kaynaklar sağlamaktadır. Kullanmış olduğumuz elektrikten, cep telefonlarına kadar devletimiz belirli oranda vergi almaktadır. Bu vergiler devlet hazinesine aktarılarak yeni aynı şekilde bize hizmet olarak geri dönmektedir. Bu durum karşısında ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yıllar önce vergilendirilmiş kazanç kutsaldır sözünü söylemiştir. Bu söz ile vergi vermenin ülkemiz için vatandaşlarımız için ne kadar önemli bir durum olduğunu ortaya koymuştur.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devletimiz bünyesinde yada marketten almış olduğumuz gıda ürünlerinde dahi katma değer vergisi adı altında devletimize ödemiş olduğumuz vergi karşımıza çıkmaktadır. Vatandaşların yıllık, yada altı ayda bir kez olmak şartı ile emlak vergisi, araç bandrol vergisi gibi ödemekle hükümlü olduğu vergiler vardır. Bu vergiler ödenmediği halde vatandaş borçlu sayılmaktadır. Bu borcunuzu öğrenmek için yada vergi borcunuz hakkında bilgi almak için vergi borç sorgulama işleminden yararlanmanız olası bir durumdur. Vergi borç sorgulama işleminiz sayesinde ne kadar borcunuz olduğunu hangi kuruma burcunuz olduğu gibi bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Vergi borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için ülkemizin resmi internet sitesi olan e Devlet sisteminden faydalanabilirsiniz. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu sayede ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, bakanlıkların resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak basit bir şekilde resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkanını sizlere sunmaktadır. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapmanız için sizden istenen tek husus e Devlet üyeliğinizin olmasıdır. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine kimlik belgeniz ile birlikte giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi size 2TL karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan e Devlet şifresi verecektir. Bu almış olduğunuz şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili yerlere girmeniz halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Kimlik bilgilerinizin istenmesindeki amaç daha sonra yapacak olduğunuz resmi işlemlerinizde sistem sizi tanıyarak daha hızlı hizmet sunması içindir. Ayrıca güvenlik amaçlı olarak sistem sizden PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sisteminiz resmi işlemler için aktif hale gelecektir.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de vergi borç sorgulama işlemdir. Vergi borç sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfası üzerinde bulunan arama sekmesine vergi borç sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden vergi borç sorgulama işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.