Gündem Asgari ücret için üçüncü toplantı ne zaman? 2019 Asgari ücret zammı...

Asgari ücret için üçüncü toplantı ne zaman? 2019 Asgari ücret zammı...

18.12.2018 - 10:25 | Son Güncellenme:

Asgari Geçim İndirimi ve Asgari ücret ile ilgili milyonlarca vatandaşın gözü kulağı yapılacak zam açıklamasında. Peki 2019 asgari ücret zammı ne kadar olacak ve AGİ ve asgari ücretler ne zaman açıklanacak? İşte konuyla ilgili son gelişmeler...

Asgari ücret için üçüncü toplantı ne zaman 2019 Asgari ücret zammı...

Asgari ücretin ne kadar olacağının belirleneceği komisyon toplantısının ikincisi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Toplantı sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Son derece demokratik ve şeffaf ortamda yürütülen komisyon toplantılarıyla işçi ve işverenlerimizin haklarını koruyarak, ülkemizin kalkınmasına katkı sunacak bir sonuca ulaşacağımıza inanıyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret komisyonu 20 Aralık'ta bir defa daha toplanacak ve bu toplantıda zam oranı belirlenmiş olacak. Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt 2 bin 29 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin 603 lira 12 kuruş olarak uygulanıyor. Enflasyon rakamı dikkate alındığında asgari ücrete yaklaşık 404 liralık bir zam bekleniyor.