Afrika Menekşesi Bakımı İçin Püf Noktaları

Afrika menekşesi bakımı aslında zorlu bir süreç değildir ancak yine de dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. Bütün noktalara dikkat eder ve bir tanesini atlarsanız yine de başarısız olabilirsiniz.

1. Afrika menekşesi saksısı

Afrika menekşesi derin saksılar yerine yayvan saksıları sever. Saksı genişliği bitkinin çapından biraz fazla olmalıdır. Çok küçük veya büyük saksılar uygun olmayacaktır. Saksıların altında drenaj deliği şarttır. Zira su içerisinde kalır ve akıp gitmezse Afrika menekşesi çürür.

Haberin Devamı

2. Afrika menekşesi toprağı

Afrika menekşesi bakımı yaparken toprağını bahçeden alıp doldurmamalısınız. Menekşe toprağı hafif, nem tutan, köklere oksijen sağlayan bir toprak olmalıdır. Afrika menekşesi toprağı karışımı için 1 ölçek torf, 1 ölçek perlit veya ponza, 1 ölçek de vermikülit kullanabilirsiniz.

3. Afrika menekşesi güneş sever mi?

Afrika menekşesi aydınlık sever ama direkt güneş ışığında yaprakları yanabilir. Perde arkasından süzülen ışık daha uygundur. Cam önüne perdenin arkasına yerleştirebilirsiniz. Evin ortasında yer alırsa da yeterli güneş alamayacağı için büyüyemez. Işık yoğunluğuna göre batı veya kuzey pencereleri seçmelisiniz.

4. Afrika menekşesi nasıl sulanır?

Afrika menekşesi bakımı yapılırken sulamak en önemli özelliklerden biridir. İki sulama arasında toprak mutlaka kurumalıdır. Oda sıcaklığında klorsuz su kullanılmalıdır. Sulandıktan 10-15 dk sonra sulama altlığında su kaldıysa boşaltmak gerekir.

5. Afrika menekşesi balkonda bakılır mı?

Afrika menekşesi balkondan ziyade iç mekan sever. Günde 21-27 gece 16-21 derece sıcaklık arasında yetişebilir. Bu derecelerin altı veya üstü söz konusu olduğunda gelişimi yavaşlar.

Pratikse.com

Facebook.com/pratikse

Instagram/pratikse