Gündem Artık sahne ‘Minigark’ların

Artık sahne ‘Minigark’ların

17.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Oligark’ olarak anılan Rus milyarder işadamlarının kızları ve genç sevgilileri Amerikan sosyetesinin başkenti New York’u fethetti

Artık sahne ‘Minigark’ların

Rusya’nın “oligark” olarak anılan milyarder işadamlarının kızları Amerikan sosyetesini ele geçirdi. Amerikan sosyetesinin başkenti olarak görülen New York’ta milyonlarca dolar değerinde çatı katı daireleri alan genç kadınlara “minigarklar” deniliyor.
- Minigarkların son dönemde adından en çok söz ettireni Moskova’nın “gübre kralı” Dmitri Rybolovlev’nın kızı Ekaterina. New York’ta adı gizli tutulan bir üniversitede öğrenim görmeye başlayan Ekaterina’ya babası 88 milyon dolar değerinde 10 odalı bir daire aldı. Bu rakam New York’taki en pahalı daire rekorunu kırdı. Monaco’da yaşayan Ekaterina, içinde sanat galerisi ve konser salonuna benzeyen bir yatak odası bulunan dairesini sadece okul günlerinde kullanacak.
- Roman Abramovich’in kız arkadaşı Dasha Zhukova, New York sosyetesinin en popüler isimlerinden biri. Bugünlerde yeni piyasaya sürdüğü sanat ve moda dergisi ile adından söz ettiriyor.
- “Meyvesuyu kralı” Sergei Plastinina’nın 19 yaşındaki kızı Kira, mağazaları kapatarak alıveriş yapması ile tanınıyor. 2009’da kendi giyim markasını kurarak New York’u fethetti.
- Besteci Igor Krutoy’un karısı Olga Krutoni Plaza Otel’de bir suit için 48 milyon dolar ödedi.
- “Metal kralı” Vasily Anisimov’un 25 yaşındaki kızı Anna ise New York’ta Time Warner Center’da 15 milyon dolar değerinde 370 metrekarelik bir daire satın aldı.