Aloe Vera Bakımı Nasıl Yapılır?

Aloe vera neredeyse bir tek ölüme çare olmayan bir bitki denebilir. Özellikle tıbbi konularda kullanılan çok faydalı bitkilerden biri. Aloe vera bakımı ve aloe vera hakkında püf noktaları…

Aloe vera güneş yanıklarına karşı yüzyıllardır kullanılıyor. Yanık olan yere aloe vera yaprağını kesip jelini sürerseniz hem yanma hissini alıyor hem de hızlıca geçiriyor.

Afrika menekşesi bakımı için püf noktaları

Aloe vera çiçeği evde çok şık duran bitkilerden. 4 mevsim yeşil kaldığından eve ferah bir hava katıyor. Yalnız aloe vera yapraklarının ucu dikenli olduğundan çocuklu evlerde dikkat etmek şart. Çocuğunuz varsa aloe vera bitkisini mutlaka onun erişemeyeceği bir noktaya koymayı unutmayın.

Haberin Devamı

Aloe vera bakımı

Aloe vera bakımı yaparken sulamak en önemli noktalardan biri. Kesinlikle sürekli su içinde olmamalıdır. Bir kez suladıktan sonra bir sonraki sulamadan önce toprağını kontrol edin. Aloe vera toprağı tamamen kuruduysa sulamalısınız.

Işık sever ama çok güneşten ve direkt güneşten hoşlanmaz. Günün birkaç saati güneş alan aydınlık bir odada tutmanız yeterli olacaktır.

Aloe vera kökleri saksıyı zorlamıyorsa toprağını değiştirmenize gerek yoktur.

Pratikse.com

Instagram/pratikse

Facebook/pratikse