Gündem YKS tercih kılavuzunda

YKS tercih kılavuzunda

20.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndan derlenen bilgilere göre, üniversiteler, bu yıl gelecek vaat eden bölümlere öğrenci kabul etmeye başlayacak.

YKS tercih kılavuzunda

Kılavuzda Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) “geleceğin meslekleri” olarak gösterilen, bilgi güvenliği teknolojisi, yapay zekâ mühendisliği, yazılım geliştirme, dijital medya ve pazarlama, hibrit ve elektrikli taşıtlar teknolojisi, üç boyutlu modelleme ve animasyon gibi lisans ve ön lisans programlarının kontenjanları da yer aldı.

Haberin Devamı

‘Yapay zekâ’

Yeditepe Üniversitesi’nde açılan lisans düzeyindeki ilk “bilgi güvenliği teknolojisi” bölümüne tam ve yüzde 50 burslu toplam 23 kontenjan tanındı. Eğitim dili İngilizce olan programa adaylar sayısal puan türünden tercihte bulunabilecek. Hacettepe Üniversitesi’nde açılan yapay zekâ mühendisliği programına da 30 öğrenci alınacak.

Ön lisans programlarında da gelecekte ülkelerin kalkınmasında rol oynayacak teknolojilere yönelik insan gücünü yetiştirecek bölümler yer aldı. “Üç boyutlu modelleme ve animasyon” bölümüne bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde açılan bölüme okul birincisi kontenjanı dahil 41 öğrenci kabul edilecek.

‘Hibrit taşıtlar’

Kılavuzda dikkati çeken ve ilk kez öğrenci alınacak programlar arasında yer alan bir diğer bölüm ise “hibrid ve elektrikli taşıtlar teknolojisi” oldu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde açılan ve geleceğin taşıtlarının üretilmesinde yer alacak gençlerin yetiştirileceği bölüme 41 öğrenci alınacak.

Haberin Devamı

“Dijital oyun tasarımı” da çeşitli üniversiteler bünyesinde lisans programı olarak yer alıyor. Bu kapsamda kılavuza göre 2019-YKS kapsamında programa, Bahçeşehir Üniversitesi 67, Beykoz Üniversitesi 40, İstanbul Aydın Üniversitesi 60, İstanbul Bilgi Üniversitesi 28 ve İstinye Üniversitesi de 50 olmak üzere toplam 245 kontenjan ayrıldı. Sayısal puan türüne göre öğrencilerini kabul edecek programın eğitim dili İngilizce olacak.