SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Damla sakızlı ve haşhaşlı kek

.

Milliyet Haber

Damla sakızının kek ile uyumu inanılmaz. Bir de haşhaş seviyorsanız bu tada bayılacaksınız.

Malzemeler

1 Su bardağı Şeker

3 Yumurta

2 Su bardağı Un

1/2 Su bardağı Süt

1/2 Su bardağı Sıvı Yağ

1/2 Su bardağı kıyılmış Ceviz

1/2 Su bardağı Mavi Haşhaş

1 Tatlı kaşığı Vanilya

1 Paket Kabartma tozu

File Badem

Hazırlanışı

Fırını 180C ısıda çalıştırın.

Şeker ve yumurtayı çırpın.

Süt ve sıvı yağ ilave edip karıştırın.

Ceviz ve haşhaşı ilave edip karıştırın.

Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbınıza yağlı kağıt koyup harcı boşaltın.

Üzerine file badem serpin ve ısıtılmış fırına koyun.

Bademler renk değiştirdiğinde kekiniz pişmiş olmalı ama yinede bir kürdan yardımı ile kontrol edin.

Kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Hazır Yufkadan Pratik Ispanaklı Gözleme
  2. PRATİK PASTA
  3. Damla sakızlı ve haşhaşlı kek
  4. SUFLE TADINDA ÇİKOLATALI MUFFİN

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.