Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

10 Nisan 1845’te hizmete açılan Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 174. yılını kutluyor. Hafta boyunca polis camiası, kutlamalar ve aktiviteler düzenleyecek. Geçmişte, zabıta adı ile faaliyetine başlamış olan bu kutsal kurum ilk defa İstanbul’da göreve başlamıştır. Bugünlere gelindiğinde, yüz yetmiş dört yıl zaman sürecinde; tarih yazdığı ve kitaplara sığmayan nice başarılar ile dolu hizmetler vermiştir. Bu hizmetlerin gururunu bizler de yaşamaktayız. Ülkemizin her bir köşesinde canımızı, namusumuzu ve malımızı emanet ettiğimiz kahraman Türk polisinin gününü hepimiz onurla kutluyoruz.
Emekli olmuş veya görevini sürdüren Türk polisi kendi adına yapılmakta olan bu bayramı ve daha nice bayramlarını kutlayabilecek mi? Polis teşkilatının yıllar öncesi başlayıp süregelen birçok sorunlarının düzeltildiğini duymak istiyorum, istiyoruz! Bu gönül dostu koruyucularımızın gerçekleşmesini diledikleri soru ve sorunlarını defalarca söylemekte ve yazmaktayım.
Yeni olmayıp yıllar öncesinden kalmış nice istek ve uygulamalar gündeme taşınacak mı? Üniversite mezunu polis, diğer devlet memurları gibi birinci sınıf kadro alabilecek mi, aldı mı?
Trafikte, takdirname ve teşekkürü en çok ceza yazan polis mi alacaktır veya almaktadır? Yoksa yaşlıları koluna girerek yolun karşısına geçiren merhametli ve saygı dolu örnek insan olan trafik polisi mi alacaktır?
Askerliğim sürecinde omzumda tek yıldızlı yedek subay iken tanıdığım tek yıldızlı komiser Celal Uzunkaya’nın Emniyet Genel Müdürü olarak görev yapması en büyük gururum olmaktadır.
Başkanımın emrinde ve denetiminde yer alan ülkemizin bu kutsal ve onurlu kurumunun tüm personel ve yöneticilerinin bayramlarını kutluyorum...