Gündem AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanlı bekleyiş..

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanlı bekleyiş..

05.12.2016 - 08:22 | Son Güncellenme:

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 26-27 Kasım'da sınava giren milyonlarca öğrenci bu sorunun yanıtını merak ediyor. AÖF'ten henüz resmi bir açıklama gelmedi. AÖF sınav sonuçlarının bu hafta açıklanması bekleniyor.

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak Heyecanlı bekleyiş..

AÖF sonuçları bu sene farklı bir uygulama ile adayları karşısına çıkacaktır. Adayları tedirgin eden bu değerlendirme ise dört yanlış bir doğruyu götürmesidir. AÖF Sonuçları için henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bu sene adayların fazla olmasından kaynaklı bu değerlendirmelerin biraz zaman alacağını söyleyen yetkililer AÖF Sonuçlarını açıkladıktan sonra resmi AÖF web sayfası üzerinden sonuçlarını görebileceklerdir.

Haberin Devamı

Ülkemizde eğitim oldukça önem verilen bir alandır. Bu alana teşvik amaçlı bir çok uygulamalı çalışmalar yapılmakta ve eğitim görmeyen kişinin kalmaması amaçlanmaktadır. Bunun yaşı yoktur. Her yaş grubunun dahil olabileceği bu eğitim programlarına katılma kriterini ise kişinin eğitim seviyesi oluşturmaktadır. Eğitimini yarıda bırakmış ya da hiç başlayamamış kişiler maalesef ki eğitimden soğumaktadır.

Bu soğumanın ortadan kaldırılması ve hatta kişinin kaldığı yerden devam etmesi için devlet uzun zamandır uygulamada olan bir eğitim programı oluşturulmuştur. Bu eğitim programları sayesinde kişi eğitime geri kazandırılmış ve üniversitelerin de katkısı ile tüm öğrencilik imkanlarından yararlanmıştır. Bu eğitim programının adı Açık öğretimdir. AÖF olarak kısaltılan bu program Türkiye' de eğitimini bir sebepte dolayı bırakmış ya da hiç başlayamamış kişiler için umut kaynağı olmuş. Ve şimdiki çalışma şartlarını daha da iyileştirmeleri için bir adım olmuştur.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendire amaçlıdır.

Artık birçok iş yeri iş bulurken üniversite eğitimi almış kişileri seçmektedir. Liseler ya da daha alt seviye de kalan eğitim mezunlarının ise böyle kriterler oluşturan sektörlerde yeri yoktur. Hatta öyle bir noktaya geldi ki artık üniversiteliler bile iş bulurken oldukça sıkıntı çekmekte ve bir çoğu da işsiz kalmaktadır. Bu nedenden dolayı eğitim hayatımızın geri kalanının devamındaki dönüm noktalarında hep karşımıza çıkacaktır.

Böyle bir eğitim programı ile topluma geri kazandırılan öğrenciler her yıl belirli aralıklar ile başvuru yapmakta ve derslerini seçerek diğer üniversiteli öğrencilerden bir farkı kalmamaktadır. Seçilen derslerin eğitiminden sonra ilk sınav olarak bilinen vize sınavları başlamaktadır. Adayların hangi okullarda gireceğine dair belgeler resmi AÖF web sayfası üzerinden açıklanmakta ve öğrenciler uygun görülen okulda vize sınavlarına girmektedir. Bu yıl 26- 27 Kasım tarihinde gerçekleşen AÖF Sınavlarının ardından öğrencilerin sınavdan çıkmasından sonra AÖF sorulan soruları cevapları ile birlikte yayımladı.

Haberin Devamı

Yayımlanan sınav soruları adayların aşağı yukarı kaç puan aldıklarını tahmin etseler de bu sene farklı bir değerlendirme yöntemine tabi tutulacakları için AÖF Sonuçları için gün saymaktadır.