Gündem Araç Plakası Sorgulama, Hasar Kaydı Sorgulamaları Ve Tramer Sorgulamaları

Araç Plakası Sorgulama, Hasar Kaydı Sorgulamaları Ve Tramer Sorgulamaları

16.06.2015 - 10:34 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemlerinizi online olarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Araç sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını ve araç sorgulama işlemi hakkında detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Araç Plakası Sorgulama, Hasar Kaydı Sorgulamaları Ve Tramer Sorgulamaları

Araç sorgulama uygulaması özellikle ikinci el araba alımlarında araç üzerinde herhangi bir sorun varlığı ya da yokluğu hakkında bizlere bilgi sahibi olma imkanı tanımaktadır. Sizde almak istediğiniz araç hakkında sorgulama yapmak istiyorsanız araç sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Araç sorgulama uygulamasından yararlanmak için ilk olarak www.Turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfanın üst kısmında yer alan E-Hizmetler bölümünü bulunuz. Bu bölümü bulup tıkladıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü alanını sayfa üzerinden bulunuz. Bu alanı bulduktan sonra aşağısında yer alan Araç Sorgulama alanına tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız. Son olarak karşınıza çıkacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara giriniz. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sorgulama işlemini yerine getiremezsiniz. E-Devlet şifrenizi size en yakın PTT şubesinden edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Plaka Sorgulama

Yine aynı şekilde ikinci el araç almak istiyorsunuz ancak araç hakkında tam bilgiye sahip değilseniz. Araç hakkında tam bilgiye sahip olmak için plaka sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Böylelikle sizde almak istediğiniz ikinci el araba hakkında tam bilgiye sahip olabilirsiniz. Plaka sorgulama uygulamasından yararlanmak için bu sayfada yer alan adımları sırası ile yapmanız yeterli olacaktır. İlk olarak www.Turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra açılacak olan sayfanın üst kısmında yer alan E-Hizmetler bölümünü bulunuz. Bu bölümü bulup tıkladıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü alanını sayfa üzerinden bulunuz. Daha sonra alt kısımda yer alan araç sorgulama alanına tıklayınız. Bundan sonra açılacak sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna bastıktan sonra TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara girdikten sonra plaka sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Almak istediğiniz ikinci el aracın daha önce hasar kaydı olup olmadığını merak ediyor ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız araç hasar kaydı sorgulama işleminden yararlanabilirsiniz. Bu işlemden yararlanmak için ilk olarak www.sbm.org.tr adresine giriş yapınız. Bundan sonra ki adımda açılacak olan sayfada Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No İle Sorgulama- Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No İle Sorgulama-Plaka ve Sürücü TC Kimlik No İle Sorgulama diye sıralanmış olan alt kısımlardan size hangisi uygun ise onu seçiniz. Daha sonra sizden istenilen bilgileri ilgili alanlara doldurup son olarakta güvenlik kodunu gerekli alanlara girdikten sonra araç hasar kaydı sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.

Tramer Sorgulama

Tramer Trafik Sigortası Bilgi Merkezi sisteminin kısaltması olarak geçmektedir. Tramer sistemi sigorta be poliçe bilgilerini bünyesinde bulunduran bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte hasarsızlık belgesi almanız mümkündür. Bir çok işlemin online olarak yapılabildiği gibi Tramer sorgulama işlemi de online olarak yapılabilmektedir. Eğer sizde Tramer sorgulama işlemini yerine getirmek istiyorsanız ilk olarak adresine giriş yapınız. Daha sonra açılacak sayfada kullanıcı bilgileri ve acente bilgileri yazan bölümü kullanıcı kayıt bilgisi yazan yerden ulaşınız. Daha sonra bu sayfada yer alan kullanıcı bilgileri yazan başlığın altında kullanıcı tipi ve e-mail yazan bölümleri doldurunuz. Son olarak acente bilgileri yazan bölümü sigorta şirketi acente no ve ticaret sicil no yazan bölümleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurunuz. Böylelikle sizde tramer sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.