Aşkı Nasıl Bulurum? Önyargılarımızın Farkında Olmak ve Kalıpları Kırmak

Kimi ilişkiler daha kuluçka evresindeyken başlamadan biter. Biri ile tanışırsınız, en küçük hareketinden etkilenir ve bir yargıya varırsınız.

“Benimle buluşmaya gelmeden önce ....... marka ceket giymiş; kesinlikle diğer konularda da zevksiz biri olmalı!”

“Facebook’unda ....... kişiler ile arkadaş, bir de utanmadan ..... yorumlar yapılmış fotoğrafların altına; mutlaka çok çapkın ve güvenilmez biri.”

“Benden önceki erkek arkadaşı ...... kişisi imiş, o halde benim işim olmaz!”

“Bilmem kim onun hakkında ........ demiş, demek ki saçmasapan bir insan.”

Haberin Devamı

“Eski eşim playstation oynamayı çok severdi, bu da seviyor, öyleyse o da asosyal biri olmalı.”

“Benden 10 yaş büyük, kesinlikle anlaşamayız, ileride sorunlar çıkar.”

Oysa ki hayat bu kadar da basit değil. Hepimiz zaman içerisinde değişiyoruz ve kendimizi yeniliyoruz. Varsayımlara dayanan kararlar vermek yerine en azından o kişi hakkında kendi kanaatiniz oluşuncaya kadar zaman ayırın ve kendisini şahsen tanımaya çalışın.

Önyargılarımızın farkında olmak ve onları kırmaya çalışmak çok güzel. Fakat... Bunun yanında bir grup insan var ki sürekli aynı tip kişilerle beraber olup sonrasında onca kişiye şans verdiği halde henüz doğru kişiyi bulamamaktan şikayetçi. Herkesi aynı kalıba sokmak doğru olmadığı gibi sürekli aynı özelliklere sahip kişiler ile beraber olup sonrasında farklı sonuçlar beklemek de bir o kadar yanlış. Kendinize karşı samimi olun; gerçekten farklı karakterdeki insanlara şans veriyor musunuz yoksa ismi farklı hayat tarzı/görüşü tıpa tıp aynı insanlarla mı berabersiniz? Bu kısır döngüyü kırmak yine sizin elinizde. Bilinçili seçimler fark yaratır, farkında olun yeter.