Avokadolu Pesto Soslu Makarna


Makarna küçük büyük herkesin sevdiği bir lezzet. Yediğimiz saat ve porsiyon kontrolü ile artık diyet listelerinde bile  kendine yer buluyor:) Tabi kepekli, tam buğday unundan, düşük karbonhidratlı yada glutensiz gibi pek çok versiyonu da var. Peki ya soslar işte asıl mesele orada! Hazır paketlenmiş sos kulladığımızda hem kalorisi yükseliyor hemde koruyucu, katkı vb. çok şey işin içine giriyor. O yüzden bugün sizlerle ev yapımı pesto soslu makarna tarifimi paylaşıyorum.

Pesto Sosu:

1 avokado
1/2 ölçek çam fıstığı, ceviz yada kaju 
1/2 demet fesleğen
1/4 demet nane
1/4 ölçek zeytinyağ
2 diş sarımsak
tuz, karabiber


Tüm malzemeler blenderdan geçirilerek  yapışmayan bir tavaya alınır ve ateşte 4-5 dk  çevrilir. Makarna olarak bu sosla ben tercihen yumurtalı tagliatelle kullanıyorum ama spagetti hele de yassı olanlar ile de gayet güzel oluyor. Damak zevkinize uygun ölçüde haşladığınız makarnayı süzerek (yıkayarak değil) servis tabağına alıp üzerine sıcak sosumuzu ekliyoruz. Pesto sosu güçlü peynirlerle çok yakışıyor üzerine parmesan yada tulum peyniri traş yaparak taze çekilmiş karabiber ile servis edebilirsiniz. Inanın  lezzeti en az dışarıda yedikleriniz kadar güzel ve özel olacak.


Püf noktaları

Makarnayı  haslayacağınız suyun kaynama noktasına geldiğinden emin olunuz ve makarna suyuna mutlaka tuz ekleyiniz
Makarnayı az suda haşlayarak suyunu mümkün ölçüde çektirmeniz besin ve lezzet kaybını önleyecektir


Sağlıklı ve fit  günler dilerim

Jülide Şimsek A.