Eğitim Bezmialem Vakıf Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

25.06.2015 - 13:28 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin ilk mezunları törenle diplomalarını aldı

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

172. yılına giren Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin ilk mezuniyet töreni öğrenci aileleri başta olmak üzere sağlık, eğitim, iş ve siyaset dünyasından önemli isimlerden oluşan yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla, üniversitenin Vatan Caddesi’ndeki merkez kampusunda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça ve Rektör Prof. Dr. Saffet Tüzgen’in ev sahipliğinde, 16 Haziran 2015 günü, yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi - BVU ilk mezunlarını verdi. Toplam 227 öğrencinin mezuniyeti için yapılan kutlama ilgili akademisyenlerin ve mezun olan öğrencilerin etkinlik alanına giriş seremonisiyle başladı. Ardından üniversitenin tarihini konu alan kısa bir film gösterimi yapılan törende mezun olan öğrencilerin ve ailelerinin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Sözlerine “2010 yılının Nisan ayında atılan tohum, önce fidan oldu. Bugünse ilk meyvelerini verdiği gündür” diyerek başlayan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen yaptığı açılış konuşmasında birinci mezunlarının tarihte aldığı güzide yeri vurguladı. Öğrencilerinin hak ederek aldığı diplomalardan duydukları büyük mutluluğu ifade eden Tüzgen, “Bazı meslekler insanın benliğine yapışır ve ömür boyu siz vazgeçseniz de o sizden vazgeçmez. İşte sağlıkçılık bu mesleklerin başında gelir. Ömrünüz boyunca bu ilahi mesleği icra ederken hep aklınızın bir köşesinde bulunsun, insanın acısını dindirmek en kutsal meslektir” dedi. Tüzgen, “Canım öğrencilerim ve değerli meslektaşlarım” olarak seslendiği üniversitenin ilk mezunlarına ayrıca “Burada kurduğunuz arkadaşlık ve dostluklarınızı da lütfen özenle sürdürmeye gayret ediniz. Zira bu sıralarda kurulan dostluklara menfaat beklentisi karışmaz. Sizi siz olduğunuz için sevmiştir okul arkadaşlarınız” diyerek yollarının ve bahtlarının açık olması dilekleriyle sözlerini tamamladı. Bezmiâlem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça da “ulu bir çınarın huzur veren gölgesi” olarak tanımladığı üniversitelerinin ilk mezuniyet törenini kutlayarak başladığı konuşmasında, “Üniversitemiz bugünlere kadar büyük zorluklarla geldi. İlk önce iyi insan olmak gibi temel bir vazifemiz var. Mezunlarımızın işlerini iyi yapacaklarına inanıyorum” dedi.

İlklerin çok anlamlı olduğunun altını çizen Akça, “Burası ilklerin üniversitesi ve çok önemli bir ilki birlikte yaşıyoruz. BVU’dan mezun olmanın çok daha farklı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü mezunlarımız burada sadece mesleki eğitimler almadı, vakıflarımızın tarihten bugüne sürdürdüğü eşsiz değerlere de bu çatı altında doğrudan tanık oldular” diyerek çok daha başarılı işler yapacaklarını söyledi. Son olarak söz alan Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem de göreve başladığı günden itibaren en büyük hedeflerinden birisinin gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait iki üniversitemiz bulunuyor ve buralarda eğitimi en üst seviyede vermeye gayret ediyoruz. İlk mezuniyet törenimizi kutladığımız bugün amacımıza ulaştığımızı görüyorum. Müdürlüğümüz geçmişinden güç alarak faaliyet gösteren köklü bir kurumdur. Ancak en büyük başarımız mezunlarımızın başarıları olacaktır” dedi.

Tören bölüm birincisi olan mezunların konuşmalarının ardından çekilen aile fotoğrafları ve sunulan ikramlarla sona erdi.