Evcil Hayvan Biraz üşütmüşsünüz yengeç bey

Biraz üşütmüşsünüz yengeç bey

08.06.2015 - 17:34 | Son Güncellenme:

İstanbul SEA LIFE Akvaryum bünyesinde bulunan 15 bin deniz canlısını yıllık sağlık kontrolünden geçirdi.

Biraz üşütmüşsünüz yengeç bey

Her bir canlıyı tek tek kontrol eden suürünleri mühendisleri ve veteriner hekimler timsah avcısı kaplumbağadan kumkaplanı köpekbalığına, at nalı yengecinden piranaya kadar tüm deniz canlılarının kilosuna baktı, boyunu ölçtü, kan değerlerini inceledi

Doğal yaşam sürecinin akışında insana olduğu gibi diğer canlılar da hastalanabiliyor, yaralanabiliyor. İstanbul SEA LIFE Akvaryum bünyesinde bulunan yüzlerce türden 15 bin deniz canlısının sağlıklı bir şekilde hayata devam edebilmesi için her gün yapılan sağlık kontrollerinin ve birbirinden farklı toplam su parametre analizinin yanında yılda bir kez de tüm canlıların dahil olduğu büyük bir sağlık kontrolü yapıyor. Bir hafta süren sağlık kontrolünde irili ufaklı tüm deniz canlıları tek tek inceleniyor.

Haberin Devamı

Biraz üşütmüşsünüz yengeç bey


SEA LIFE Akvaryum geçtiğimiz günlerde büyük sağlık kontrolünü tamamladı. Akvaryum’un küratörü önderliğinde su ürünleri mühendisleri ve veteriner hekimler sağlık kontrollerinde kumkaplanı köpekbalığından dev vatozlara, timsah avcısı kaplumbağadan piranaya, dinozorlar çağı öncesinden beri dünyada var olan at nalı yengecinden müren balığına, deniz yıldızlarından orfoza kadar tüm canlıların kilo ve boylarını ölçtü. Kabuklu canlılardan yengeçlerin, ıstakozların ve kaplumbağaların kabukları da fırçalanarak yosunlarından arındırıldı.

Ölçümlerde 4,5 metrelik vatoz en uzun boylu seçildi
SEA LIFE Akvaryum’da geçtiğimiz günlerde tamamlanan büyük sağlık kontrolünde uzmanların kadife ismini verdikleri diken kuyruklu siyah vatoz 4,5 metrelik boyu ile akvaryumun en uzun boylu canlısı ünvanını kazandı. Geçtiğimiz haftalarda başından ameliyat edilen caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası ve 1 hafta önce dünyaya gelen inek başlı vatoz ile apolet köpekbalığına ait yumurtalarından çıkması beklenen 3 adet yavru köpekbalığı da yumurta keselerinin içinde sağlık kontrolü yapılan türler arasında. Daha küçük türdeki balıklar ise yüzme, davranış, beslenme gibi çeşitli kontrollere tabi tutuldu.

Ölçümler sırasında aşırı gelişim gösteren ve güçlenen canlıların yanında zayıf düşen deniz canlılarına özel beslenme programı uygulanmasına karar verildi. Beslenme programı değiştirilen balıkların yanında agresif veya fazla durgun tavırlar sergileyen balıklar için de akvaryum yenileme çalışmaları yapıldı.
Biraz üşütmüşsünüz yengeç bey

Köpekbalıklarının keyfi yerinde
SEA LIFE Akvaryum 15 farklı türden 55 adet köpekbalığıyla Avrupa’nın en geniş köpekbalığı ailesine ev sahipliği yapıyor.
Akvaryumun uzman ekibi yaptıkları kontrollerde, haftanın iki günü su ürünleri mühendisleri ve dalgıçlar tarafından tek tek elle beslenen kumkaplanı türündeki köpekbalıklarının boylarının 3 metrenin üzerine ulaştığını ve sağlıklarının iyi olduğunu kaydetti. Uzman hekimlerin sağlık kontrollerini yaptığı diğer 14 türdeki 50’nin üzerindeki köpekbalığının da sağlığının çok iyi olduğu görüldü.
Dünyanın en tehlikeli canlıları arasında başı çeken köpekbalıklarını ve daha fazlasını görmek için Forum İstanbul’da bulunan SEA LIFE Akvaryum haftanın yedi günü ziyaret edilebiliyor. Üstelik cesaretini toplayabilen ziyaretçiler köpekbalıklarıyla dalış da yapabiliyorlar.

Haberin Devamı

Biraz üşütmüşsünüz yengeç bey

Yazarlar