Aile Bu hafta sonu çocukların!

Bu hafta sonu çocukların!

20.11.2009 - 15:20 | Son Güncellenme:

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Bu hafta sonunu, şehirdeki çocuk etkinliklerinden birini seçip, onu mutlu etmeye ayırın.

Bu hafta sonu çocukların

IŞIKLI ÇÖP ADAM - DUPONT AİLE BİLİM ATÖLYELERİ
Çöp Adamlar artık renklendi! Bilim firması DuPont’un desteği ile gerçekleştirilen bu atölyede çocuklar renkli kablolardan çöp adamlar yaratıp ışıklarla hayat veriyorlar. Kullanacakları çeşitli malzemelerle el becerilerini, yaratıcılıklarını da katarak Işıklı Çöp Adamlarını kendilerine özgü hale getiriyorlar. Bu hafta sonu çocuklarıyla beraber eğlenceli, keyifli ve verimli zaman geçirmek isteyenler için ideal bir atölye. Yarın, 10.30, Santralistanbul, 0212 444 0 428

Haberin Devamı

IŞIK ŞOVU (ELEKTRİK / ELEKTRONİK ATÖLYESİ)
Bu atölyedeki malzemeler motorlar, piller, mıknatıslar, farklı renkte LED'lerden oluşuyor. Çocukların bunları kullanarak yaratacağı sistemle, karanlık oda rengarenk ışıklarla parlamaya başlayacak.
Yarın, 12.30-14.30, Santralistanbul, 0212 444 0 428

MUSIC TOGETHER SONBAHAR 2009
Music Together sınıfında 0-5 yaş arası çocuklar büyüklerle beraber müzik yapıyorlar. 10 haftalık dönemlerden oluşan müzikal buluşmalar, farklı müzik türlerinde yazılmış şarkılar, parmak oyunları, danslar ve enstrüman eşliklerinden oluşuyor. Bu etkinlikte küçükler ve büyükler birlikte şarkı söylüyor, dans ediyor, enstürmanlarla ritm tutuyor. Merkezi Amerika’da olan, 1987 yılından beri dünyanın dört bir yanında binlerce çocukla müziğin coşkusunu paylaşmaya devam eden Music Together programı, Türkiye’de programın lisanslı eğitmeni piyanist Yapıncak Okyar tarafından yürütülüyor. İstanbul’daki merkezde, her dönem öncesi ücretsiz deneme dersleri de yapılıyor. Bu hafta sonu da devam edecek derslere çocuklarınızla beraber kayıt yaptırıp katılabilirsiniz.
Salon Sanat, Sarıgül Sokak 1/1 Yaprak Apt. Caddebostan Tel: 0532 455 3988

Haberin Devamı

BARBIE & LEGO İLE 50.YIL AKTİVİTELERİ
1959’dan bu yana 3.6 milyar dolar cirosuyla tüm zamanların en çok satan oyuncağı Barbie ile 2000 yılında Oyuncak Perakendecileri Birliği tarafından 'yüzyılın oyuncağı' seçilen 'lego', 700’ü aşan çeşidiyle sergileniyor. Bugüne kadar 40’tan fazla kentte açılan ve milyonlarca kişi tarafından beğeniyle izlenen 'Barbie ve Lego ile 50. Yıl Sergisi' Forum İstanbul içinde bin 400 metrekarelik bir alanda kuruldu. Oyuncaklar özel olarak tasarlanmış standlarda sergileniyor. Çocukların oynaması için Barbie bebekler, yüzlerce lego parçası ve 100 metrekarelik bir oyun parkı da sergileme alanı içinde hazır. Barbie bebekler üretildiği ilk günden beri moda tasarımcılarına, film yapımcılarına, pop yıldızlarına ilham oldu. Sergide ise Barbie bebeklerin yanı sıra, Star Wars filminden Yoda karakteri, Happy Feet filminden dev penguenin de bulunduğu 15 dev lego da yer alıyor.
Barbie ve lego sergisini, bugün saat 10.00-21.00 arası, hafta sonu ise saat 22.00'ye kadar Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde gezebilirsiniz.
Forum İstanbul, Kocatepe
Mahallesi, Şehir Parkı Caddesi, Bayrampaşa. Tel: 0212 443 13 50

Yazarlar