Bu yaşta sivilce olur mu demeyin!

Bu yaşta sivilce olur mu demeyin!

Maalesef günümüzde gençlik dönemlerinde yaşanan sivilce, akne problemleri ileri yaşlardaki kişilerde de görülebiliyor.

Ergenlik dönemlerinde akne sorunu yaşamayan kişiler, yetişkinlik dönemlerinde sivilce, akne problemleriyle karşılaşıyor. Kadınların güzelliğini gölgeleyen bu cilt problemi, kişileri psikolojik açıdan da etkiliyor.

İleri yaşta cildin kendini yenileme özelliği azalıyor!

Yetişkinlerde devam eden sivilceler önemlidir. Çünkü 30 ve 40’lı yaşlarda kolajen kaybından dolayı derinin kendini yenileme özelliği azalır. Bu yüzden yetişkinlerde ortaya çıkan sivilce problemlerini hızlı şekilde çözüme kavuşturmak gerekir. Ayrıca kadınların günlük yaşamlarında ciltlerini güzelleştirmek adına, yaptığı ağır makyajlar cildin nefes almasını engeller. Cilt nefes alamayınca daha fazla yağ üretmesine sebebiyet vererek sivilceler daha fazla çoğalır. Yanlış sıkım, tırnakla yolma gibi alışkanlıklar da ciltte leke ve izler bırakır. İleri yaşlarda oluşan sivilcelerin sebebi, hormon el değişim de olabilir ve ayrıca yoğun stres altında olma, düzensiz yanlış beslenme, uykusuzluk, çalışma ortamı koşulları, ağır ilaç kullanımı, yanlış kozmetik kullanımı gibi nedenleri sıralayabiliriz. Bu yaşlarda görülen sivilceler, genelde yüzün alt yapısında çene üstü, çene altı ve boyun bölgesinde kisttik ağrılı sivilcelerdir ve yağ bezi iltihaplanması olarak adlandırılırlar. Akne oluşumu, ciltte gözeneklerin tıkanması sebebiyle toz ve kirden siyah noktalara dönüşür yani komedon akne oluşur. Bakteriler kanalların içine sızarak, tıkanmış olan yağ bezinde iltihaba yol açar ve komedon akneden püstül akneye dönüşür. Bu nedenle hormonlara bağlı olan sivilceler ve kıllanma gibi görülebilecek benzeri sorunlarda, endokrinoloji ve jinekoloji uzmanlarına müracaat edilmeli! Bu sorunlar uygun tedaviyle kontrol altına alınmalıdır. Pratik çalışmalarımda gördüğüm bu cilt sorunları hat seviyeye çıkmış durumda yaşanıyor maalesef!

Haberin Devamı

Uygulanan yoğun bakımlar cildin doğal dengesini düzenliyor!

Haberin Devamı

Dış görüntüyü bozan sivilcelerin düzelmesinde, uygulanacak yoğun bakım ve tedaviyle hızlı bir çözüm sağlanıyor. Sivilce, aknelere yönelik “Pure Vitamin A Power Serum” ve “Hydro Lotion” ile uygulanan yoğun bakımlarla son derece başarılı sonuçlar alınıyor. “Hydro Lotion” erken yaş akneli ciltlerde uygulanırken, ileri yaş problemi akneli ciltlerde ise “Pure Vitamin Power Serum” son derece etkilidir. Yoğun bakım ve tedavilerde, cildin yağ üretimi azaltılarak, yağ ve nem dengesi düzenlenir. Sivilce, akne problemleri çözüme kavuşturularak, cilde tazelik, gençlik kazandırılır.

Cilt temizliği çok önemli!

Sivilce sorunlarıyla karşı, karşıya olan kişilerin cilt temizliğine, bakımına daha fazla özen göstermeleri gerekir. Cilde uygun ürünlerle günde iki kez temizlenmeli. Özellikle cilt dostu olan ve cilt fonksiyonlarını düzenleyici, yenileyici özelliği taşıyan A vitamini içeren ürünler kullanmalıdır.

Beslenmede, sivilceleri artıran besinlerden uzak durulmalı, dengeli ve sağlıklı beslenilmelidir. Organizmayı temizlemek için su, maden suyu ve ada çayı, yeşil çay gibi bitki çayları tüketilmelidir. Makyaj yaparken fondöten kullanıyorsa, yağsız su bazlı antiseptik olmalarına dikkat edilmelidir. Pudradan uzak durulmalı ve tabi ki akşamları makyaj temizlemeden kesinlikle yatılmamalıdır.

Haberin Devamı

Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileği ile!!!

Int.Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

Cilt ve vücut probleminizi yazın, alttaki adreslere gönderin cevaplayayım

www.enesbioestetikcenter.com

www.enesbeautyjoutnal.com

www.enesbiocosmetic.com

www.oxybronz.com