Cadde ‘Yasak’ Aşk ve ihtiras dizisi

‘Yasak’ Aşk ve ihtiras dizisi

03.05.2014 - 14:12 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin ilk kadın romancısı Fatma Aliye Topuz’un "Muhadarat"ından esinlenerek çekilen dizinin yapımcısı Erol Avcı, yönetmeni Kudret Sabancı... Senaristler ise Volkan Sümbül, Emre Özdür, Meryem Gültabak ve Ali Demirel...

‘Yasak’ Aşk ve ihtiras dizisi

Deniz Çakır:
Fikret’le çalışmak çok keyifli

Haberin Devamı

"Calibe"yi anlatabilir misiniz?

Hayatı seven, yaşama bağlı, heyecandan beslenen, mutluluk odaklı, yaşadığı çağın ötesinde bir kadın. Beni çeken tarafı çağına göre çok özgürlükçü ve renkli bir kadın olması oldu.

"Calibe"yle sizi kıyaslarsak, ortak ve zıt yönleriniz neler?

"Calibe" kendimde olmayan ama olmasını istediğim pek çok özelliğe sahip. Soğukkanlı, sabırlı, soruna takılı kalmıyor.

Fikret Kuşkan nasıl bir partner?

Ben oyunculukta paslaşmayı çok önemsiyorum. İyi bir oyuncuyla oynadığınızda sahne yaratıma açık ve çok keyifli oluyor. Bizler dizi setlerinde çok uzun saatler çalışıyoruz. Partnerinle uyumlu çalışabilmek bu açıdan çok önemli. Çok şans-lıyım. Çünkü Fikret, partnerinin de enerjisini yükselten, çalışması çok keyifli bir oyuncu. İyi aktörlüğünün yanı sıra iş disiplinine de hayranım.

Haberin Devamı

Senaryo Fatma Aliye'nin "Muhadarat" romanından esinlenilerek ortaya çıktı. Bu size ne hissettirdi?

Bu bir uyarlama değil. Ben romandaki kadını oynamıyorum. Sadece romandan esinlenildi. Ben senaristlerimizin kaleminden çıkan "Calibe"den sorumluyum.

Sizce "Yasak"ın farkı ne?

Üzerine çok çalışılmış, incelikli bir iş. İlerleyen bölümlerinde göreceğiz bu sadece bir yasak aşk hikayesi değil. Aslında seyirciye aşkın ne demek olduğunu sorgulatacak bir dizi.

Canlandırmak istediğiniz bir rol var mı?

Aslında komedi yapmayı çok istiyorum. Keşke bir dönemin "Varsayalım İsmail"i tadında absürt bir projede yer alsam.


Fikret Kuşkan:

Çok proje okudum içime en çok sinen ‘Yasak’ oldu

"Yasak" la yollarınız nasıl kesişti?

Birçok proje okudum ve içime en çok sinen iş "Yasak" oldu. Senaristimizin ve yapımcımız Erol Avcı’nın uzun zamandır üzerinde düşündüğü bir projeydi. Senaryoyu okudum, işi, karakterimi sevdim ve bu projede yer almak istedim.

Bu dizide canlandırdığınız "Nazım Bey"i anlatır mısınız?

Eşini kaybettikten sonra aşkın tanımı iki çocuğu olmuş bir adam. Kendisini çocuklarını en doğru şekilde yetiştirmeye adamış bir baba. Bir yandan işinin yükümlükleri, diğer yandan ise çocuklarına eksiklik yaşatmama duygusu onu uzun yıllar aslında yalnızlığa mahkum etmiş. Ama bir o kadar da bundan keyif almış bir adam. Ama bir gün "Calibe" çıkmış karşına ve içinde külleri bile kalmamış bir duyguyu, aşkı yeniden tatmış. Ve aşkı için göze alamayacağı hiçbir şey yok. Biraz gözü kara bir adam. Yaptığı her şeyin, attığı her adımın doğru olması için çok düşünen, en iyisi için uğraşan birisi.

Haberin Devamı

Senaryoyu okuduğunuzda neler hissettiniz? Bu diziyi kabul etme sebepleriniz nelerdi?

Üzerine çok çalışılmış, alt metinleri doğru hazırlanmış bir senaryo, önceden de çalıştığım, çalışmaktan keyif aldığım bir yapım şirketinin yaptığı bir iş olması ve daha önce deneyimlemediğim bir karakter oynayacak olmam beni ikna eden sebepler oldu. Bunların tümü bir araya gelince doğru bir proje olduğunu düşündüm.

Dönem dizisinin zorlukları neler?

Karakterleri oyuncu kafasında kurguladıktan sonra dönem ya da değil, çok bir zorluğu yok. Karakterin nasıl oturup kalktığı, nasıl su içtiği, nasıl yürüdüğü en başında düşünülen konular. Bunlar şekillendikten sonra da her şey akışında devam ediyor.

Haberin Devamı

Reyting kaygınız var mı?

Tabii ki reyting dizi sektörünün bir parçası ama yapımcımızdan, tüm ekibe kadar tek ortak kaygımız ekrana gelecek olan bölümü en doğru duygularla izleyiciye ulaştırmak.

Ortaya çıkan sonuç ve aldığınız tepkiler sizi tatmin etti mi?

Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu işin içinde olmakla ne kadar doğru bir karar verdiğimi tekrar tekrar anımsatan tepkiler alıyorum. Sanatından, kostümlerine her şeyiyle incelikli bir proje. Bizler sadece canlandırdığımız karakterleri izleyiciyle tanıştırdık. İzleyici ,"Çok keyifle izliyoruz" diyor. Bundan güzel ne olabilir ki?

"Nazım Bey"in oğlunun hastalığı yüzünden "Nejat" bir süre onunla ilgilenecek gibi görünüyor... "Nejat" ve "Nazım Bey" arasında bir dostluk kurulabilir mi?

"Nejat", "Nazım"ın gözünde sevdiği kadının akrabası ve iyi bir doktor. "Nazım" aklındaki soru işaretlerini de geçtiğimiz bölümde zaten "Nejat"ın yüzüne söyledi. “Sorun Calibe mi?", diye de sordu. "Calibe"nin de isteğiyle "Nejat" ve "Nabi" artık konağa yerleşti. "Nejat" artık aile hekimleri.. Görünen o ki "Nazım"ın gözünde "Nejat"ın mesafeli tavrı dışında bir sorun yok.

Haberin Devamı



EZGİ EYÜBOĞLU - ASUDE

Nazım Bey'in kızı. Duru bir güzelliğe sahip. Ev işlerinde ve eğitimde bir hayli ileridir. Babasının evlenmesine sıcak baksa da aslında Calibe'ye gizli kin besliyor.

BURAK YAMANTÜRK - NEJAT

Anne ve babasını tifodan kaybettiği için doktor olmaya karar vermiş biri. Ailesini kaybettikten sonra teyzesinin yanına yerleşir ve teyzesinin kızı Calibe'ye aşık olur.


HAKAN YUFKACIGİL - ALİ FUAT

Babasını erken yaşta kaybettiği için çok çabuk olgunlaşmak zorunda kaldı. İsteklerine ulaşmak için her şeyi göze alabilen biri. Asude'ye aşık.

DENİZ ÇAKIR - CALİBE

Çok güzel, çekici ve hırslı bir kadın. Çehresinde hem biraz olgunluk hem de masumiyet taşır. Teyzesinin oğlu Nejat'la aşk yaşar, ama ona istediği hayatı yaşatacak olan Nazım Bey'le evlenir. Ama bu evlilik Nejat'a olan aşkını bitirmez.


FİKRET KUŞKAN - NAZIM BEY

Calibe'nin eşi, Asude'nin babası. Başarılı bir ticaret adamı. Sabırsız, mükemmeliyetçi ve kontrol konusunda çok hassas olmasına rağmen son derece saygılı ve kibar biri. Avcılık en büyük tutkusu. Calibe'ye ilk görüşte aşık olur ve evlenir.

BUKET DEREOĞLU - MÜNEVVER HANIM

Ali Fuat'ın annesi. Güzel ve dul bir kadın. Komşusu Nazım Bey'e gizli aşk besliyor. Nazım Bey'in Calibe'yle evlenmesiyle ona düşman kesilir.

GÜRBEY İLERİ-NABİ

Calibe'nin yerinde duramayan yakışıklı ve tatlı dilli kardeşi. Kimsenin kontrol edemediği biri olmasına rağmen ablası Calibe'den her zaman biraz çekinir.


Tuğçe Kumral - Ruşen

Nazım Bey’in kızı Asude’nin hem özel hizmetçisi hem de en yakın sırdaşıdır. Bir gün zengin bir beyzade ile mutlu bir evlilik yaparak, kendi konağının hanımı olmayı düşlemektedir.