Siyaset CHP'li Torun, Samsun-Sarp  Demiryolu Projesi'nin hayata geçirilmesini istedi

CHP'li Torun, Samsun-Sarp  Demiryolu Projesi'nin hayata geçirilmesini istedi

03.12.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit  Torun, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin bölgeye kazandırılmasını çok  istediklerini, bu konun takipçisi olacaklarını söyledi.

CHPli Torun, Samsun-Sarp  Demiryolu Projesinin hayata geçirilmesini istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Burada gazetecilerin sorularını yanıtların Torun, Samsun-Sarp Demiryolu Projesi'nin hayata geçirilmesini istedi.

Torun, demiryolunun, dünyada en ucuz ulaşım yollarından biri olduğunu belirterek, hızlı trenlerin Türkiye'nin birçok yerinde de en fazla kullanılan ulaşım sistemi olduğunu dile getirdi.

Torun, Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölgeye çok ciddi katkıları bulunduğunu belirterek, "Biz bu konuda emeği geçenlere de çok teşekkür ediyoruz. Şimdi aynı adımın Samsun-Sarp Demiryolu Projesi için de atılmasını bekliyoruz. Eminiz ki bu projenin yapılmasının, en az havalimanı kadar bölgemiz ve ilimize katkısı olacaktır." dedi.

TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME

Torun, taşeron işçilerin sorunlarının kökten çözülmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bizim beklentimiz taşerona kadro verilmesi. Bu çalışanlar artık kadrolu olsun. İleride bir kıdem tazminatı olsun, belli sosyal haklara sahip olsun. Bir kadrolu işçi nasıl özlük ve ekonomik haklara sahipse bu işçiler de aynı haklara sahip olsun.

Yazarlar