Siyaset Çiçek: Komisyona müdahil olmadım

Çiçek: Komisyona müdahil olmadım

30.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu, FETÖ’nün talimatıyla hareket etti” iddiasının TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun raporundan çıkarılması konusunda müdahil olmadığını belirtti.

Çiçek: Komisyona müdahil olmadım

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, ocakta kamuoyuna yansıyan ön taslak raporunda Nurettin Veren’in FETÖ isimli kitabından, “Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu, FETÖ’nün talimatıyla hareket etti” iddiasına yer verilmişti. Komisyonun kısa bir süre önce yayınlanan nihai raporunda ise bu bölümün çıkarılması dikkat çekmişti. Milliyet’e konuşan Çiçek, bu bölümün çıkarılmasında sanki kendisinin müdahil olduğu yönünde bir izlenim oluştuğunu belirterek, “Benim böyle bir girişimim olmadı” dedi.

Haberin Devamı

‘Neresini düzelteyim?’

Çiçek, şöyle devam etti: “Ne darbe komisyonunun ön taslak raporunu, ne de nihai raporunu görmüş değilim. Basından çıktığı kadar takip ediyorum. Geçmişte benim, Abdulkadir Aksu, Ali Talip Özdemir gibi bazı isimlerin DYP’ye değil de ANAP’a yönlendirildiğime dair iddialar gündeme getirildi, haber yapıldı. Ben de o zaman, ‘Bu haberin neresini düzelteyim?’ deyip olayın doğru olmadığını söylemiştim. Bir defa ben ANAP’ın kurucusuyum. O tarihte DYP diye bir parti yoktu. Çiller diye bir siyasi isim de yok. Sayın Aksu o tarihte Gaziantep’te vali, yani devlet memuru. Dolayısıyla bu türlü iddialar rapora konulacaksa bunun anlaşılır tarafı yok. Eğer konulacaksa bizim de davet edilip bu iddialarla ilgili söyleyeceklerimizin olması lazım. Yoksa tek yanlı kalır. Bu yönde açıklama yaptım o zaman. Senki ben bu kısmın yapılmasına müdahil olmuşum gibi bir intiba oluşuyor şimdi. Benim FETÖ’ye karşı tavrımın ne olduğunu yıllardır herkes biliyor. 12 Temmuz 2007 tarihli Milliyet gazetesinde de cemaatlerin kimi desteklediğine ilişkin dizi yayınlandı. O günkü gazetede cemaatin Ak Parti’yi Cemil Çiçek hariç desteklediği yer alıyor. Bunların ne melanet teşkilat olduğu görüşüm yıllardır biliniyor. Bana karşı tavırları ezelden var. Bana ‘derin devletin adamıdır’ yaftasını bu iftirayı atanlar asmaya çalıştılar. Bunlar şimdi dönüyorlar, şimdi de bunu diyorlar. Vaka, tarih, zaman ve kişiler iddiadaki olaya uymuyor.”

Haberin Devamı

Çiçek, komisyonla temas kurduğunu ve “’Madem bu gerçek olmayan iddiayı ciddiye alıyorsanız beni de davet edin, bildiklerimi söyleyeyim’ dedim. Onlar da bunu ciddiye almadılar ki herhalde, beni bir daha çağırmadılar” diye konuştu.