Cilt bakımında yaptığımız hatalar

Haberin Devamı

Yaptığımız yanlışlar !

Hemen hemen herkesin muzdarip olduğu en önemli konular cilt problemleridir. Belki bu cilt problemlerini davetiye ile çağırdığımızı biliyor musunuz ?

Bugün birazcık bunlardan bahsetmek istedim.

Benim de zaman zaman dikkatsiz davrandığım ve ya daha doğrusu üşendiğim zamanlarda dikkatsiz davrandığım bir kaç unsur var. Bunlardan en önemlisi cilt temizliğinden sonra yüzümüzü havlu ile kurulamak. Maalesef her insanda vardır bu.

Ama havlu aslında en çok mikrop üreyen eşyalardan biridir. Buda cildimizde bize sivilce olarak geri dönüş yapıyor. Doğrusu ise her cilt temizliğinden sonra kağıt havlu ile yüzümüzü kurulamak. Bir diğer yanlış ise yanlış ürün kullanımı.

Maalesef fondötende renk seçimini yapamadığımız gibi bakım ürünlerinde de yapamıyoruz. Bazen ürünleri fiyatları için bazen popülaritesi için bazende sadece merakımızdan alıyoruz. Cildimize uymuyorsa başlıyor sivilceler.

Bu tip bakım ürünleri alırken en çok dikkat edilmesi gereken nokta cildimizle uyup uymadığı. Yani bu işler cildinizi tanımaktan geçer. Epeyde kafiyeli oldu bu cümle :) ve bence en büyük yanlış ise makyaj süngerini ve ya fırçalarımızı yüzümüze uygulama şekli.

Eğer yüzümüzde sivilce ve ya yara vb. şeyler var ise asla oraya değdirdiğimiz süngeri ve ya fırçayı yüzümüzün diğer kısımlarıyla temas ettirmemeliyiz.
Çünkü bu mikrobu taşımaktan başka birşey değil.

Benden bugünlük bu kadar bir sonraki yazıda görüşmek üzere...