Çinli hekimlere ders verdiler

Ülkemizde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında çok başarılı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların farklı örneklerini geçtiğimiz günlerde düzenlenen Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği 38. Ulusal Kurultayında yakından izleme fırsatım oldu.

Kongrede Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Zafer Atakan ile Çin’den Türkiye’ye eğitim almak için gelen, kozmetik ve plastik cerrahlarla ilgili konuştuk.

Op. Dr. Zafer Atakan, verdiği eğitim ile ilgili şu bilgileri verdi: “Fransa’da uluslararası bir eğitim verdiğim esnada Çin’den gelen doktorlarla tanıştım. Kendilerini tanıtarak beni eğitim vermem için Çin’e davet ettiler. Eylül ayında Çin’e yaptığım seyahatte, ön protokolleri oluşturduktan sonra her ay 20 -30 doktorun Türkiye’de estetik cerrahi konusunda eğitim alınması üzerine anlaşmaya vardık. Uzun uğraşlar sonucunda ülkemizin içinde bulunduğu durum ve bölgemizin içinde bulunduğu savaş ortamından dolayı 15 kişilik hekim grubu hem eğitim almak hem de ülkemizi tanımak amacıyla geldiler.”

Haberin Devamı

Kanama olmadan yapılan işlemler (non-invaziv) ve estetik ameliyatlar konusunda eğitim verdiklerini dile getiren Op. Dr. Zafer Atakan, eğitim sonrası kursa katılanların notlarından örnekler gösterdi. Çin ile Türkiye arasındaki bu yöndeki iş birliğinin gelişerek artacağına olan inançlarını belirten ve eğitimden çok yararlandıklarını söyleyen Çin Kozmetik Cerrahi Dernek Başkanı Lu Jingling, şunları ekliyor: “Bizzat katıldığım bu eğitimi Çin’deki tüm meslektaşlarıma önereceğim ve ben de güzel ülkenize her fırsat bulduğumda geleceğim.”

Her sene Çin’den eğitim almak amacıyla Kore, Tayvan ve Japonya gibi komşu ülkelere giden doktorların bu girişimi ile rotalarını artık Türkiye dolayısıyla İstanbul’a çevireceklerini belirten Op. Dr. Atakan, “Ülkemiz adına oldukça gurur verici bir girişim olduğuna inandığımız bu eğitimin aslında Türk hekimlerinin ve Türk plastik cerrahlarının dünyada geldikleri ve kabul gördükleri noktayı göstermesi açısından iyi bir örnek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Op. Dr. Zafer Atakan her yıl dünyanın birçok ülkesinde bu tarz eğitimler verdiğini ancak ilk defa Çin gibi büyük ve kalabalık bir ülkenin doktorlarına bu yönde program gerçekleştirdiği için heyecanlı olduğunu söyledi.