ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI TATLILAR

Okullar tatil oldu. İyisi ve kötüsü ile çocuğunuzla birlikte bir dönemi de bitirmiş oldunuz. Artık ailenizle birlikte dinlenme ve yeni döneme çocuğunuzu daha zinde - sağlıklı hazırlanmak elinizde.Evde hazır ve paket olan çikolata,kek ..gibi besinleri tercih etmesini azaltmak için birlikte tatlı ya. Böylece çocuğunuzun sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmasına destek verebilirsiniz.

BALKABAKLI MUHALLEBİ

Malzemeler :

250 gram doğranmış balkabağı

1 çay bardağı pekmez

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı pirinç unu

Haberin Devamı

7-8 adet bölünmüş ceviz

1 çay bardağı su

Hazırlanışı : Balkabağını su ile 10-12 dakika haşlayın. Ayrı bir tencerede sütü ve pirinç ununu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alınca ½ çay bardağı pekmez ekleyip karıştırın ve eşit miktarda kaselere bölün. Pişen balkabaklarına kalan pekmezi ilave edin ve çatal yardımı ile ezin. Muhallebilerin üzerine balkabağı püresini eşit miktarda ekleyin. Servis yaparken üzerine ceviz ilave edin.

MEYVELİ PARFE

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı yulaf

2 yemek kaşığı yaban mersini

2 adet doğranmış kivi

3 yemek kaşığı nar

1 adet doğranmış muz

2 dilim doğranmış ananas

3-4 adet kırık badem

Hazırlanışı : Yoğurdu nar ile karıştırın. Bir kaseye önce yoğurdun yarısını, sırasıyla 1 yemek kaşığı yulaf, ½ adet muz, 1 dilim ananas,1 adet kiviyi ve 1 yemek kaşığı yaban mersinini ekleyin. Kaseye ayırdığınız yoğurdu,yulafı ve meyveleri aynı sırayla ilave edin. Servis yaparken badem ekleyin.

YER FISTIKLI -BALLI KREP

Malzemeler :

1 adet yumurta

1 su bardağı az yağlı süt

1 yemek kaşığı esmer şeker

3 yemek kaşığı tam buğday unu

1 çay kaşığı vanilin

2 yemek kaşığı light yer fıstığı ezmesi

2 adet doğranmış muz

1 tatlı kaşığı bal

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı su

Hazırlanışı : Sütü, şekeri ve yumurtayı karıştırın.Unu yavaş yavaş ekleyerek 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin. Bir tencereye suyu ilave edip üzerine bir kasede çikolatayı benmari usulü eritin.Tavaya zeytinyağını ekleyin ve kepçe ile krep hamurundan ilave edip alt-üst eşit olarak pişirin. Pişen kreplerin içine yerfıstığı ve muz ekleyerek ikiye katlayın.Servis yaparken üzerine ince şeritler halinde bal ekleyin

Haberin Devamı

DİYETİSYEN

TUĞÇE ALTAN BAHÇE

www.tugcealtanbahce.com

www.hafifyasayin.com