Ege Çok büyük fikirler garajlarda doğdu!

Çok büyük fikirler garajlarda doğdu!

23.04.2017 - 06:15 | Son Güncellenme:

Özel İzmir Amerikan Koleji, birçok dünya devi teknoloji markasının garajlarda ortaya çıkmasından esinlendi, inovasyon merkezi kurdu

Çok büyük fikirler garajlarda doğdu

İzmir Amerikan Koleji’nde (ACI) Amazon, Apple, Google, HP gibi birçok dünya devi teknoloji markasının garajlarda ortaya çıkmasından ilham alınarak isimlendirilen, ‘ACI Garage’ kuruldu. Teknoloji laboratuvarlarında öğrenciler; teknoloji tüketicisi olmak yerine, hayallerini tasarlıyor, kodluyor. Motion Capture, Green Box gibi ekipmanları kullanarak geliştiriyor, 3D printerlarla basıyor, kendi filmlerini çekiyor, TÜBİTAK Proje Yarışmalarına hazırlanıyor. Öğrenciler, IB deneylerini gerçekleştiriyor ve böylece geleceğin üretimine daha lise yıllarından katkıda bulunmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Çok büyük fikirler garajlarda doğdu

Teknoloji laboratuvarı

Üniversitelerin teknoloji parklarının liseye uyarlandığı ACI Garage’da öğrenciler, böylece hem ders içi hem de ders dışı zamanlarında deneyler yapıp öğrenebilecekleri ve hayal ettiklerini ortaya koyabilmek için çalışabilecekleri bir teknoloji laboratuvarına sahip oldu.

ACI Garage adeta bir inovasyon merkezi görevi yapıyor. Kodlama öğrencileri, 3D yazıcı ile tasarımlar ve geometrik modeller oluşturan matematik dersi öğrencileri, atom ve molekül modelleri tasarlayan fen bilimleri öğrencileri, içerik ve program üreten okul içi radyo ve televizyon kulüpleri; ACI Garage’da hayallerini gerçeğe dönüştürmek için hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. ACI Bilişim Teknolojileri Müdürü Serpil Bahşişoğlu, “Garajın kapıları öğrenmek isteyen ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen tüm paydaşlara açık” dedi.