Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bolton’un muhatabı İbrahim Kalın'dır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bolton’un muhatabı İbrahim Kalın'dır

08.01.2019 - 13:39 | Son Güncellenme:

Partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna harekatla ilgili olarak, "Bir gece ansızın gelebiliriz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'la görüşme olmamasına ilişkin bir soruya "Muhatabı İbrahim Kalın'dır. Bir tepki olarak değerlendirmemek gerekir" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bolton’un muhatabı İbrahim Kalındır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bolton’un açıklamalarının ve bugün bir kendisiyle bir görüşme yapmamasının “açıklamalara tepki” olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları ifade etti:

Haberin Devamı

“Bolton’un zaten muhatabı İbrahim Kalın. Dolayısıyla İbrahim Kalın kendisiyle bir görüşme yapacaktı. İbrahim Bey, sonra Genelkurmay Başkanımız onlar görüşmeleri zaten yaptılar. Biz eğer gerekli görürsek böyle bir talebe evet diyebilirdik. Şu an yoğun bir mesaimiz var böyle birşeye şu anda gerek yok.”

“Bir tepki olarak değerlendirmeyelim mi o zaman?” sorusuna da Erdoğan, “Gerek yok” yanıtını verdi. Bugünkü görüşmelerde Bolton’un söylemlerinde bir değişiklik olup olmadığının sorulması üzerine de Erdoğan, “Siz benim ne söylediğime bakın” dedi.

“PUTİN GÖRÜŞMESİ İÇİN TARİH NET DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’da Putin ile yapacağı görüşmeye ilişkin de “Henüz tarih kesinleşmedi. Önce 10’u diye planlanmıştı ama sonra değişikliğe uğradı. Şimdi onlardan tarih bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TRUMP İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Erdoğan, Suriye’de Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonla ilgili de, “Biliyorsunuz bir zamanlar Ayşe tatile çıkmıştı. Biz de bir gece ansızın gelebiliriz. Şu ana kadar hep böyle gitti” ifadesini kullandı. Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile her an bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirebileceğini söyleyerek, “Bu ziyaretten sonra bir irtibata geçmek gerekebilir” dedi.

Ayrıntılar geliyor...