Siyaset Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 115 bin misafir öğrenciye müjde!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 115 bin misafir öğrenciye müjde!

12.05.2018 - 15:06 | Son Güncellenme:

Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 115 bin misafir öğrenciye müjdeleri peş peşe verdi: Artık ikametgah belgelerini Göç idaresine gitmeden kendi üniversitelerinden alabilecekler. Hem öğrenciler hem mezunlar için çalışma izni sorununu ortadan kaldırıyoruz. Ülkemize gelen öğrenciler derhal genel sağlık sigortası kapsamına dahil olacaklar.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğandan 115 bin misafir öğrenciye müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde UDEF 11. Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının Final Programı'nda konuşutu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

Daha önce farklı gönüllü kuruluşlar çatısı altında yürütülen misafir öğrencilerimizi dernekleşme yoluyla biraraya getirme çalışmaları UDEF ile daha da güçlendi. Biz ülkemize gelen öğrencilerimize sadece okullarımızı değil, gönül dünyamızı da açıyoruz. Hangi coğrafyadan gelirse gelsin ülkesine dönen tüm kardeşlerimizle hayatın her alanında birlikte yol yürümek istiyoruz. Gerek ülkemizle gerek kendi aralarındaki ilişkileri güçlü tutmaları faydamızadır. Biz ülke ve millet olarak sadece kendimize yol arkadaşları, kader arkadaşları arıyoruz.

HER ÜLKEDEN ÖĞRENCİYE SAHİBİZ

Türkiye burslarıyla ülkemize gelen ve kendi hesabını okuyan 115 bin misafir öğrencimiz var. Dünyanın her ülkesinden öğrenciye sahibiz. Hedefimiz 350 bin. Böylece dünyada en çok misafir öğrenci barındıran ilk 5 ülke arasına gireceğiz, hedefimiz bu. Türkiye bursları marka haline geliyor. 2011'den yoğun emeğin meyvelerini toplamaya başladık. her yıl açılan 4 bin burs kontejanı için 8 bin başvuru vardı. Şimdi 5 bin kontenjan için 120 bin başvuru yapılıyor. Biz kolaylaştırdık.

Haberin Devamı

Sadece Türkiye burslarına müracaat edenlerin Sayısında değil başarı oranlarında da sıçramalar yaşadık.

MAARİF VAKFIMIZ DEVREDE

Türkiye son yıllarda FETÖ’nün darbe girişimi dahil pek çok saldırıya maruz kaldı. FETÖ’nün üzerinde durduğu konulardan biri yurt dışından gelen öğrencilerdi. Her aşamada İslam’ın ve Türkiye’nin düşmanı bu örgütten kurtaracak tedbirleri aldık alıyoruz. Arnavutluk’ta da onların hareketini çökerteceğiz. Mesafe alıyoruz. Maarif Vakfımız devrede.

FRANSIZ ÖĞRETMENLERİN KENDİLERİNE ANLATTIĞI TÜRKİYE…

Çad’lı iki öğrencimiz hikayesini öğrendim. Çad'da birbirine husumet besleyen iki kardeşimiz ülkemize eğitim için geliyor. Ülkelerindeki Fransız öğretmenler ülkeyi kötülüyor. Dönüş biletlerini ceplerine koyarak ülkemize geliyorlar. Aynı yurtta aynı evde yaşamaya zorluyorlar. Fransız öğretmenlerin kendilerine anlattığı Türkiye ile hakiki Türkiye'nin ilgisi olmadığı görüyorlar. Çad'ı yıllarca sömüren gücün kendilerine nasıl bir oyun oynadığını görüyorlar.

Haberin Devamı

BİZİMLE ALIP VEREMEDİĞİNİZ NE?

Bu Fransa Afrika'yı az mı sömürdü? Fransızlar yöneticiler Cezayir'de 5 milyon insani katletti. Bunlar Libya'da aynı şeyi yaptı. Ruanda’da on binleri yüz binleri katlettiler. Ama Türkiye'ye karşı son dönemde yaptıklarını görüyorsunuz. Bizimle alıp veremediğiniz ne? İsteseniz de istemeseniz de güçleneceğiz. Dürüst, samimi olduğunuz sürece bizde dürüstüz. Dürüst olmazsanız gereği neyse onu yaparız.

BATI'DA SİYAH BEYAZ VAR

Türkiye bursları konusunda benzer çok hikaye var. Sömürdükleri ülkelerin maddi zenginliklerini değil, tarihini de kendi amacına göre dizayn edenlere karşı üstünlüğümüz buradaki birliğimizdir. En büyük gücümüz birlikteliğimiz. Tek milletiz. Bizim kimseye karşı kötü niyetimiz olmadığı için hep aynı samimiyetle hareket ediyoruz. Çünkü inancımız böyle emrediyor. Batı'da siyah beyaz var. AB'de Romanları bir kenara koyamazsın. Ama Fransa dışladı. Halbuki müktesebatın içinde bu yasak.

BİZİM İNANCIMIZIN GÜZELLİĞİ…

Ben Romanların içinden çıktım geldim. Romanlarla beraber okudum, aynı ilkokulda. Roman mahallesinden bir Başbakan bir Cumhurbaşkanı çıktı geldi. Bizim inancımızın güzelliği burada. Afrika başta olmak üzere mazlum coğrafyalara gittiğimizde beraber kazanalım çağrısı yapıyor bunun ötesinde asla bir adım atmıyoruz.

Haberin Devamı

BM'Yİ REFORME ŞART

Artık dünya 2. Dünya Savaşı sonrasının şartlarını yaşamıyor. Bugün başka bir dünya var. Öyleyse BM'yi reforme etmemiz şart. BMGK Daimi üyeleri böyle bir şeye evet derler mi? Çok zor. Fırsatı bırakmazlar. Biz BMGK'da düşüncemizi dile getiriyoruz. Devam edeceğiz. Dünyada bütün ülkeler korku atmosferinin içinde yaşıyor. 5 daimi üyeden korkuyorlar. Biz inandığımızı inandığımız gibi söylüyoruz.

20 üyenin tamamı daimi üye olsun. 10 tanesi bir sonraki 10 olarak kalsın bu değişim devam etsin. Buradaki 20 üyenin tamamı da BMGK'nın üyesi olsun. 196 üyenin hepsi de BMGK'da üyeliği yaşasın. Türkiye bunu niye yaşamasın? Japonya, Almanya, Hindistan, Pakistan niye yaşamasın?

BİZ İNSANLIĞIN ADALETİNİ ARIYORUZ

Haberin Devamı

Şu anda bir tane halkı Müslüman olan ülke BMGK'da yok. Biz adalet istiyoruz. BM adaleti tesis içinde kuruldu. Böyle bir yaklaşım yok. Biz insanlığın adaletini arıyoruz. Er ya da geç yakalayacağız. Mutlaka dünya mazlumlarının adalet talebinin yerine geldiğini göreceğiz. Bize düşen mücadeleyi kesintisiz sürdürmektir.

MÜJDELER PEŞ PEŞE GELDİ

Dünyanın dört bir yanından kardeşlerimize de eğitim fırsatı verebiliyoruz. 161 ülkeden 10 bin öğrencimiz yurtlarımızda barınıyor. Kendi nam ve hesabını okuyan öğrencilerimiz belli dönemlerde ikametgah belgelerini yenilemek zorundalar. Belge için kurum önünde yığılmalar yaşanıyordu. Artık ikametgah belgelerini Göç idaresine gitmeden kendi üniversitelerinden alabilecekler. Hem işlemler daha hızlı olacak hem de yığılmalara meydan verilmeyecek.

Türkiye dünyadaki en gelişmiş sağlık sigortası sistemine sahiptir. Ülkemize gelen öğrenciler derhal genel sağlık sigortası kapsamına dahil olacaklar. Sigorta prim borçları olan öğrencilerimizin de gecikme faizi silindi. Sadece ana paralarını ödeyerek bu yükten kurtulacaklar. Çalışma izinleri konusunda da düzenleme yapıldı. Misafir öğrencilere çalışma yoktu. İnşallah yakında hem öğrenciler hem mezunlar için çalışma izni sorununu ortadan kaldırıyoruz.

Batılı ülkelere gidenler gibi, Türkiye'ye gelen öğrenciler arasında yolunu kaybedenler de çıkabiliyor. Eğitim hayatlarını bitiremedikleri gibi geleceklerini de karartarak ülkemizden ayrılıyorlar. Tek birinin böyle bir duruma düşmesine gönlüm rıza göstermez.

Yazarlar