Geri Dön

Damla sakızlı muhallebi tarifi

Damla sakızı kokusu ve lezzetiyle insanı büyüler. Özellikle muhallebilere dayanılmaz bir tat katar. İşte damla sakızlı muhallebi tarifimiz...

Damla sakızlı muhallebi tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım paket margarin
1,5 bardak toz şeker
3 fincan un
4 bardak süt
Damla sakızı, vanilya

Damla Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Margarini erittikten sonra unu ekleyip kavurun.

Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bu sayede topaklanmasını önleyebilirsiniz.

Ardından sırasıyla şekeri, vanilyayı ve damla sakızını ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın.

Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın, kaselere dökün ve soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra üzerine fındık veya ceviz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber