Editörün Seçtikleri Deniz ürünlerinin sunumuna dikkat

Deniz ürünlerinin sunumuna dikkat

19.03.2015 - 09:55 | Son Güncellenme:

Sedef Yeni Nesil A.Ş. satış ve pazarlama direktörü Ahu Sedef Demir'in tüketicilere önerisi son derece basit: Olası bir zehirlenme vakasından kendinizi korumak istiyorsanız, doğru sunulmadığını düşündüğünüz ürünü kesinlikle tüketmeyiniz.

Deniz ürünlerinin sunumuna dikkat

Seyahatler, yılbaşı, özel günler, düğün ve davet gibi kutlamalar ile açık büfe brunchlar söz konusu olduğunda yemeklerin başında daha çok zaman geçiriyoruz. Böyle özel günler aynı zamanda kendimizi birazcık şımartmak adına daha çok yemek çeşidini bir arada sınırsızca tüketebildiğimiz zamanlar… Son derece zengin ikramların yapıldığı otellerde, deniz ürünlerine meraklı olanlar balık, ıstakoz, karides gibi zor bulunan, hem pişirirken hem de sunulurken marifet isteyen özel tatları tercih ediyor. Ancak yemeklerin çoğu zaman çeşitli soslarla zenginleştirilmesi, birbiri ile reaksiyon gösterebilecek balık ve yoğurt gibi kimi seçeneklerin bir arada sunulması, kışın çok sıcak salonlarda yenen uzun yemekler, metabolizması hassas olanları ya da gıda güvenliği açısından çocuklarını korumak isteyenleri tedirgin edebiliyor.

Sedef Yeni Nesil A.Ş. satış ve pazarlama direktörü Ahu Sedef Demir otel ve kafelerin ve restorantların sunum tekniklerinin önemli ölçüde fikir verdiğini söylüyor. Balık ve diğer deniz ürünleri en taze hali ile satın alınmış olsa bile işletmelere ulaştırılırken, muhafaza edilirken ya da sunulurken, hijyen konusunda verilen en küçük taviz, konuklar için hayati önem taşıyabilir.

Söz konusu olan deniz mahsullerinin doğru muhafazası ve sunumu olduğunda, sorumluluk öncelikle otel, restoran gibi işletmelere düşüyor. Markasının itibarını korumak isteyen her yönetici, sağlıklı ürünlerin seçilmesi, doğru saklanması ve sunulması konusunda önemli bir sorumluluk taşımakta.

Kuru gıda dışındaki ürünler, gıda tedarikçileri tarafından frigolu araçlar ile otellere teslim ediliyor. Başta deniz mahsulleri olmak üzere düşük ısıda saklanması gereken tüm ürünler, otellerin soğuk odalarına alınıyor. Yemekler pişirilip servise hazır hale geldikten sonra, açık büfelerdeki sunum standartları da hijyen açısından büyük önem taşımakta.

Soğuk servis edilmesi gereken deniz ürünleri, soğutmalı reyonlarda sunuluyor. Sürekli soğuk sunum yapmayan işletmeler, paslanmaz mutfak çeliği zemin üzerine ötektik aküler ya da buz yerleştirerek sunumlarını gerçekleştiriyorlar. Hava akımının doğru şekilde gerçekleşebilmesi için delikli zeminler kullanılıyor. Soğuk servis edilen ürünler için bir başka seçenek ise Sedef’in Türkiye temsilcisi olduğu %100 Melamin Porselen Sunum Ekipmanları'nın hırsız kap (insert) özelliği olan serilerini kullanabilirler.

Alttaki kaba buz ya da akü yerleştirilip insertün içine soğuk tutulması gereken yiyecek içecekler dizildiğinde hijyen şartlarını sağlayan ve aynı zamanda göz alıcı bir sunum gerçekleştirebilmek mümkün. Variller, gastrolar, Fleur Crocklar, Dover ve Essence Serileri de Sedef Yeni Nesil A.Ş. Çözüm Ekibi tarafından otel, restoran ve kafelerin ihtiyaçları için en sık kullanılan endüstriyel çözümler arasında yer almakta…

Yazarlar