Dekorasyon Desen ve renk karışımları

Desen ve renk karışımları

04.02.2011 - 09:35 | Son Güncellenme:

Özgür bir dekorasyon anlayışınız varsa, siz de sınırları kırın, karıştırın ve yakıştırın!

Desen ve renk karışımları

Aynı ya da farklı stillerin, desen ve renk karışımları ile mekanları dekore etmek son yıllarda çok moda. Özgür bir dekorasyon anlayışınız varsa, siz de sınırları kırın, karıştırın ve yakıştırın!

Haberin Devamı

Mix&Match dekorasyon stili ilk bakışta karışık gibi durabilir. Ancak belli bir sitilin renk ve desenlerini karıştırarak kullandığınızda bu belki de gözünüze farklı ama hoş gelebilir. “Karıştır ve yakıştır” seçeneğinde öncelikle dekorasyon stilinizin hangi renk ve desenlerin öne çıktığını bilmelisiniz.

Stile göre karışım

Vintage stiliniz varsa pembe, mavi ve yeşilin pek çok tonunu bir arad kullanabilirsiniz. Stilin deseni; kır çiçekleri, güller ve yeşil dallar. Desenlerin farklı büyüklükleri kumaş ve duvar kağıtlarında uygulanabilir.

Kır evi tarzında ise renkler daha yoğun. Kırmızı, lacivert ve koyu yeşil gibi ana renklere turuncu, mavi ve sarı eşlik ediyor. Ana renklerde koyu ama diğer renkler için açıktan koyuya kadar tüm ara tonlar kullanılabiliyor. Ekose özellikle bu stilde öne çıkan desen ama çiçekli ve çizgililer de sıkça kullanılanlar arasında. Tual de jour klasik tarza uygun olsa da kır evi dekorasyonunda çizgililerle kombin yapılabilir.
Modern tarzın karışıma en uygun stili pop-up. Bu stilde hem renkler, hem de desenler en sıra dışı halde kullanılıyor. Koyu yeşil, kırmızı, lacivertin yanı sıra elektrik mavi, neon sarısı gibi parlak tonlar da tercih ediliyor. Desenler daha çok geometrik ve çizgisel, hatta karikatür efektli. Birleştirici renklerde siyah, beyaz ve gri kullanılabiliyor. Eğer bu stilde ‘karıştır&yakıştır’ uygulaması yapacaksanız metalik ışıltıları eklemeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Kendi karışımınızı yaratın

Dekorasyonda özgürlükçü bir yaklaşımınız varsa ve belli bir stil üzerine yoğunlaşmaktan hoşlanmıyorsanız, son yıllarda moda olan füzyon stilini deneyebilirsiniz. Farklı kültürlerin birleşimi olarak da tanımlanan stilde modern ve klasik tarz bir arada kullanılıyor. Ayrıca etnik dokular, yerel motifler ve renkler modern tarz bir dekorasyonun parçası olabiliyor.

Sınırsız seçenek

Ana stilinizi yansıtan mobilyaları değiştirmek yerine sadece aksesuar, duvar ve perdeleri değiştirerek de karıştırıp yakıştırabilirsiniz. Örneğin modüler bir kanepeyi ham ahşap bir sehpa ve yerel objelerle kullanarak etnik stili modern tarzla karıştırabilirsiniz. Duvarda hardal sarısı ve bej, perdelerde ise iri yaprak ve hayvan desenleri de seçenekler arasında. Ayrıca aynı kanepeyi geometrik desenler ve yuvarlak formlu aksesuarlarla kullanarak retro ya da marin renkleri ve aksesuarlarla sahil evi havasında değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dikkat etmeniz gerekenler:

• Karıştır&yakıştır stilini evin tamamı yerine tek bir mekanda uygularsanız hem evi boğmazsınız, hem de sıkıldığınızda değiştirmeniz de kolay olur.
• En büyük sorun stilleri iyice araştırmadan uygulamak olacaktır. Bu yüzden dekorasyon dergilerini, kitaplarını karıştırmanızda ve uzman kişilere danışmanızda fayda var.
• Eviniz alan olarak çok küçükse ‘karıştır&yakıştır’ stili uygulamak istediğiniz sonucu vermeyebilir, çok doğru olmayabilir. Ancak küçük ölçekli bir uygulama yapabilirsiniz.
• Duvar renklerini seçerken mekanın aydınlığı ve alanın genişliğine dikkat edin. Boya için stilin açık tonlarını seçmek akıllıca olacaktır.
• Desen karışımlarında mobilyaların ebadını iyi hesaplayın. İri desenler döşeme ve perdelerde istenmeyen görüntüler yaratabilir.
• Mekanı daraltmamak için aksesuar kullanımını minimumda tutun. Evim

Haberin Devamı

Desen ve renk karışımları

Yazarlar