Bahar Detoksu

Bir kış mevsimini daha geride bıraktık ama sanırım çoğu kişide beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikle ve daha az hareketle birkaç kilo alınmış olabilir. Bahar mevsimiyle birlikte kendimize de bakmamızın zamanı geldi.


O zaman ne yapalım;


Güne ılık limonlu su ile başlayın

Su sindirim sisteminin çalışmasına destek olur eğer mide veya tansiyon sorununuz yoksa limonlu su ile toksik maddelerini atımını hızlandırmış olacaksınız.


Sebzelerin en yeşilini tüketin

Yeşil sebzeler içeriğindeki klorofilden dolayı kan dolaşımındaki oksijen kapasitesini artırıyor. Yeşil sebzeler enflamasyonu azaltıyor yani ödem atıcı özellikleri var. Ayrıca lif, C vitamini, demir, folik asit içerikleri de oldukça zengin.

Haberin Devamı


Balık tüketiminizi artırın

Kırmızı et, sakatat, şarküteri ürünlerinden bir süre uzak durup daha çok balık ve tavuk yemeğe çalışın. Balık içeriğindeki omega-3 sayesinde ilkbaharda bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek.


Alkol, çay ve kafein içeren içeceklerden uzak durun

Vücuttaki toksik madde miktarını artırdıkları için bir süre içmemenizde fayda var. Yerine yeşil çay, ısırgan, ıhlamur desteği almanızı öneririm.


Beyaz un yerine tahıllı, kepekli unlu besinler tercih edin

Detoks süresince lif tüketiminizin yüksek olması önemli. Tahıllı, kepekli unla yapılmış ekmek lif ihtiyacımızın bir kısmını karşılayacaktır, ayrıca daha az işlem gördüğü için en sağlıklı ekmek çeşididir.


Konserve, salamura ürünleri tüketmeyin

İçeriğindeki yüksek orandaki tuz ve besin değerini kaybetmesinden dolayı bu dönemde konserve ve salamura besinlerden uzak durun, herşeyin tazesini tercih edin. Diyetisyen Özlem Sert Aydın


Diyetisyen Özlem Sert Aydın

www.ozlemsert.com