Dünya Amazon'da kabus! Kocası ölünce akbabalar tekneye üşüştü

Amazon'da kabus! Kocası ölünce akbabalar tekneye üşüştü

09.04.2023 - 16:48 | Son Güncellenme:

Brezilya'da balık tutmak için Amazon'a açılan çiftin başına gelmeyen kalmadı. Söz konusu olayda kocası ölen kadının başına gelenler dünyada manşet oldu.

Amazonda kabus Kocası ölünce akbabalar tekneye üşüştü

Brezilya'da yaşayan ve her ikisi de 68 yaşında olan José Nilson Souza Bernardo ve Maria das Graças Mota Bernardo çifti, sık sık yaptıkları gibi balık tutmak ve kafalarını dinlemek için Amazon nehrine gitmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Yolculukları için yanlarına iki tekne alan (İçinde kalacakları büyük bir tekne ve tuttukları balıklar için küçük bir kano) yaşlı çift bir kaç gün sonra evlerine dönmeyi planlıyordu. Ancak uzun süredir planladıkları tatil daha ilk günden bekledikleri gibi gitmedi.

KOCASI KALP KRİZİ GEÇİRDİ

29 Mart'ta henüz tatilin ilk günündeyken José Nilson Souza Bernardo ani bir kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Kocasının ölümü sonrası hemen kanoyu bir ağaca bağlayan Maria, tekneyi çalıştırıp oradan ayrılmaya çalıştı ancak teknenin motoru bozulmuştu.

Amazonda kabus Kocası ölünce akbabalar tekneye üşüştü

EKİPLER SEFERBER OLDU

Çiftin kızı Cristiane anne babasından bir kaç gün haber alamayınca paniğe kapılarak yetkililere başvurdu. Brezilya polisi yaptıkları çalışma sonucu çiftin kanosunu ağaca bağlanmış halde buldu. Balık tutmak için attıkları ağ hala oradaydı ve içi çürümüş balıklarla doluydu.

Haberin Devamı

Hemen arama kurtarma çalışması başlatan polisin operasyonuna itfaiye ve Deniz Kuvvetleri de katıldı. Talihsiz çiftin teknesi tam bir hafta sonra, 4 Nisan tarihinde 160 kilometre uzakta bulundu.

Amazonda kabus Kocası ölünce akbabalar tekneye üşüştü

KOCASININ CESEDİNİ AKBABALARDAN KORUDU

Kocasının cansız bedeninin bir iki gün sonra çürümeye başladığını anlatan Maria, arı ve böceklerin cesedin üzerine üşüştüğünü ve akbabaların teknenin üzerinde dönmeye başladığını söyledi.

Kocasını akbabalara yem etmemek için bedenin üzerini bir bezle kapatan kadın, sürekli tencere ve tavaları birbirine vurarak hayvanları korkutmaya çalıştığını aktardı. Öte yandan talihsiz kadının kızı annesinin tedavisinin tamamlandığını ancak geceleri uyumakta güçlük çektiğini aktardı.