Dünya Aylar sonra ortaya çıktı! Nükleer reaktörde balık tuttular

Aylar sonra ortaya çıktı! Nükleer reaktörde balık tuttular

30.04.2023 - 16:10 | Son Güncellenme:

İşgalin başında Çernobil'e giren ve bölgede konaklayan Rus askerleri kısa süre içerisinde hastalandı ve durumları ağır seyretti. Söz konusu ilginç olayın aylar sonra nedeni belli oldu.

Aylar sonra ortaya çıktı Nükleer reaktörde balık tuttular

Şubat 2022'den beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde tarihi günler yaşanıyor. Dinyeper Nehri'nin karşısına geçmeyi başaran Ukrayna ordusu Kırım'a 'şok' bir saldırı için hazırlıklar başladı.

Haberin Devamı

Rus ordusu ise bölgeyi savunmak için var gücüyle hazırlanıyor. Uydu fotoğrafları ve sızdırılan belgelerde ortaya çıkan gelişmelere göre bölgede kilometrelerce siper kazıldı ve olası bir deniz çıkarması için Kırım'ın plajları anti-tank mayınları ile dolduruldu.

Dün yaşanan gelişmede ise Ukrayna'ya ait İHA'lar Kozak Koyu'nda bulunan petrol depolarını hedef aldı ve büyük bir patlamaya sebep oldu. Saldırı sonrası ortaya çıkan kare dünyada ses getirdi.

BAKHMUT'TA SON DURUM

Savaşın aylardır kilitlendiği bölge Bakhmut'da Rus ordusu yavaş da olsa ilerlemeye devam ediyor. İngiliz medyasına göre Rusya Savunma Bakanlığı, ordunun batı Bakhmut'ta dört blok ele geçirdiğini bildirdi.

Rus devlet haber ajansı RIA iddiayı bildirdi ancak bağımsız olarak doğrulanamadı. Rus güçlerinin aylardır ele geçirmek için mücadele ettiği doğu kentinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Haberin Devamı

Aylar sonra ortaya çıktı Nükleer reaktörde balık tuttular

NÜKLEER REAKTÖR İDDİASI ÇOK VAHİM

Öte yandan gün içerisinde ortaya çıkan bilgilerde göre Rus askerlerinin geçtiğimiz yıl Çernobil Nükleer Santrali'nin yakınına kamp kurduktan hemen sonra neden hastalandıkları ortaya çıktı.

Çernobil'de yaşayan Ukraynalılar işgale rağmen Rusları radyasyon tehlikesine karşı uyardıklarını söylediler. Buna rağmen askerlerin nükleer reaktörün soğutma odasında balık tuttuğunu aktardılar.

Aylar sonra ortaya çıktı Nükleer reaktörde balık tuttular

'MANTIK BULMAYA ÇALIŞMAYIN'

Yasak bölgeden sorumlu bir yetkili olan 30 yaşındaki Oksana Pyshna, The Sunday Times'a verdiği demeçte, Putin'in askerlerinin Çernobil'in yakındaki ormandaki radyoaktif toprağı alt üst etmesiyle ilgili "mantık bulmaya çalışmayın" dedi.

Rus askerlerinin işgalden hemen sonra bölgede bulunan 4 No'lu radyoaktif reaktörün 10 kilometre yakınında iki hafta geçirdikleri, burada uyudukları, yedikleri ve içtikleri söyleniyor.