Dünya Biden: İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi büyük hata olur

Biden: İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi büyük hata olur

16.10.2023 - 05:11 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail- Filistin çatışmaları ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada geldi. Biden, 'İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi büyük hata olur' dedi.

Biden: İsrailin Gazzeyi işgal etmesi büyük hata olur

ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail- Filistin çatışmaları ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada geldi. Biden, "İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi büyük hata olur" dedi. Biden, "Bu yol, iki devletli çözümdür ve on yıllardır ABD'nin politikası haline gelmiştir. İsrail'in yanında 5 milyon Filistinliye bağımsız bir devlet oluşturacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BİDEN'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Joe Biden'a katıldığı bir etkinlikte, Gazze ile ilgili bir çağrıda bulunuldu. Biden'ın söz konusu çağrıya verdiği yanıt ise dünya medyasında kısa sürede ses getirdi.

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırması sonrası hem İsrail'de hem Gazze'de şimdiye kadar binlerce kişi hayatını kaybetti, sayısız insan ise Hamas'ın eline rehin olarak düştü; İsrail 126 kişinin kesin olarak rehin alındığını ise bugün duyurdu. Bölgedeki kaos bütün hızıyla sürerken ABD Gerald R. Ford isimli devasa uçak gemisinin ardından USS Dwight D. Eisenhower da Doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı. Dünya Hamas'ın elindeki rehinelerin nasıl kurtarılacağını merak ederken, ABD New York'da bulunan John F. Kennedy Havalimanı'nda çekilen bir kare büyük ses getirdi. ABD merkezli yayın organı Messenger'a konuşan yetkililer, geçmiş yıllarda Amerikan ordusunun özel kuvvetleri DELTA Force ve SEAL Team'de görev yapmış bir ekibin İsrail'e gideceğini ve burada rehine kurtarma operasyonlarına katılacağını yazdı. Habere göre, emekli özel kuvvetler askerlerinin rehine operasyonuna katılması Amerikan ordusundan bağımsız bir adım.

Haberin Devamı

 

Biden: İsrailin Gazzeyi işgal etmesi büyük hata olur

'SALDIRILARIYLA FİLİSTİNLİLERİN ÇOĞUNLUĞUNUN İLGİSİ YOK'

ABD Başkanı Joe Biden Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 'Hamas'ın dehşet verici saldırılarıyla Filistinlilerin çoğunluğunun ilgisi yok. Bu saldırılardan onların da acı çektiğini gözden kaçırmamalıyız' ifadelerini kullandı.

'NEFRETİN TEKRAR YAŞATILDIĞINI GÖRDÜK'

Öte yandan Biden dün gece programı kapsamında bir kampanya yemeğine katıldı. Burada konuşma yapan Biden'a seyircilerden biri 'Gazze'yi yaşatın, hemen ateşkes sağlansın' diye bağırdı. Bir süre duraklayan Biden bu çağrıya yanıt vermedi ve 'Seni duyamadım' dedi. Biden konuşmasının devamında 'Bir hafta önce Yahudi halkına yönelik kötü bir katliamda nefretin tekrar yaşatıldığını gördük. Gazze'de masum insanlar kalkan olarak kullanılıyor' ifadelerini kullandı.

BM'DEN İSRAİL'E İNSANİ YARDIM İÇİN İZİN ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas'a tüm rehineleri derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakma, İsrail'e ise Gazze Şeridi'ne "insani yardım için hızlı ve engelsiz erişime" izin verme çağrısında bulundu.