Dünya Çin'in çocuk ordusu! Süngüyü sapladıkları model eski bir düşmanları

Çin'in çocuk ordusu! Süngüyü sapladıkları model eski bir düşmanları

02.06.2023 - 12:25 | Son Güncellenme:

ABD-Çin arasındaki Tayvan gerginliği sürerken ortaya skandal niteliğinde görüntüler çıktı. Çin'in çocuklara verdiği askeri eğitimi Çinli aktivist bizzat paylaştı.

Çinin çocuk ordusu Süngüyü sapladıkları model eski bir düşmanları

Süper güç Çin, son yıllarda ABD ile Tayvan konusunda sık sık karşı karşıya geliyor. Bölgede zaman zaman yaşanan sıcak anlar ise dünya basınında anında gündem oluyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmede, Çinli pilot ABD keşif uçağına yönelik yaptığı müdahale ile yankı uyandırdı. Söz konusu müdahale sonrası ABD uçağının içi titrerken iki devletten de üst üste açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

ÇİN'DEN SKANDAL GÖRÜNTÜLER

The Sun gazetesinde yapılan haberde ise Çin'in çocuk ordusuna yer verildi. Yerel basından alındığı öne sürülen görüntülerde küçük çocukların, süngü ve bazukalarla eğitim gördüğü kayıtlara geçti.

Çocuklar ayrıca askeri personel taşıyıcı gibi boyanmış küçük bir kamyona bindiler ve oyuncak tüfeklerini sahte bir atış poligonuna doğrulttular.

Söz konusu görüntülerin Çin'in Japonya tarafından işgalini anlattığı belirtildi. Silahların süngüleriyle 'düşman'a saldıran çocuklar Japon modelleriyle hazırlanmış kuklaları 'öldürdü'. Görüntüler ABD merkezli Çinli aktivist Jennifer Zeng tarafından da yayınlandı.

Çinin çocuk ordusu Süngüyü sapladıkları model eski bir düşmanları

'ATLARINIZA BİNİP DÜŞMANI ÖLDÜRÜN'

Kameraya yansıyan o anlarda bir kişinin 'Çin neredeyse yok oldu! İlk ölenler Hunan halkı olacak' dediği duyuldu.

Haberin Devamı

Bir başka ses ise 'Japon korsanlarının kökünün kazındığı gün, oğlumun eve döndüğü gündür! Atlarınıza binin ve düşmanı öldürün! Bunlar bir erkeğin gerçek renkleridir'.

6-16 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARA ASKERİ EĞİTİM

Öte yandan Çin'in çocuklar için askeri kamplar kurduğu bir süredir biliniyor. Bu kamplarda 6-16 yaş arasındaki çocuklara silah, havan gibi silahların kullanılması öğretiliyor.

Bu eğitimlerin yanı sıra çocuklara fiziklerini geliştirmeleri için çalışmalarda yaptırılıyor. Küçük askerlerin eğitimi, tıpkı Rusya'nın Ukrayna'da yapmaya çalıştığı gibi, Pekin'in Tayvan'ı ele geçirmek için bir girişimde bulunacağı korkusuyla artan gerilimin ortasında gündeme geldi.

Çinin çocuk ordusu Süngüyü sapladıkları model eski bir düşmanları

ÇİN-TAYVAN-ABD GERGİNLİĞİ

Bu ayın başlarında askeri uzmanlar, Çin'in olası bir işgalden önce ülkeyi terörize etme girişimlerinin bir parçası olarak Tayvan'ın internet kablolarını keseceğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Çin'in saldırması durumunda ABD'nin Tayvan'ı savunacağını ima etti. Ada üzerindeki iki süper güç arasındaki olası bir savaşın küresel bir yıkım getirmesi bekleniyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, gerekirse adaları zorla alma sözü verdi ve güçleri düzenli olarak orduya işgal tatbikatları yaptırıyor.

Çinin çocuk ordusu Süngüyü sapladıkları model eski bir düşmanları