Dünya Çinli diplomat Wang: Rusya ve Çin, çok kutuplu dünyaya bağlı

Çinli diplomat Wang: Rusya ve Çin, çok kutuplu dünyaya bağlı

22.02.2023 - 17:08 | Son Güncellenme:

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinde, "Çin ve Rusya, çok kutuplu bir dünya kurma doğrultusunda kararlı ve emin adımlarla hareket ediyor, çok kutupluluğa bağlılığını koruyor" dedi.

Çinli diplomat Wang: Rusya ve Çin, çok kutuplu dünyaya bağlı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi'yi ağırladı. Rusya'nın Yeni START anlaşmasını askıya aldığını duyurmasının ardından gerçekleştirilen görüşmede Lavrov ve Wang, iki ülke arasındaki ilişkilere ve uluslararası duruma değindi.

Haberin Devamı

Lavrov toplantının basına açık kısmında yaptığı konuşmada, "İlişkilerimiz istikrarlı ve dinamik bir şekilde gelişiyor. Uluslararası arenadaki çalkantılı döneme rağmen uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletlerin merkezi rolüne saygı temelinde birbirimizin çıkarlarını savunmaya hazır olduğumuzu gösteriyoruz. Rusya ve Çin, dış politika çalışmalarını yakın bir şekilde koordine etmeye ve daha açık, demokratik, adil bir uluslararası ilişkiler sisteminin oluşturulmasını savunmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ÇOK KUTUPLU DÜNYA GÖNDERMESİ

Wang Yi ise görüşmede, "Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çabaları sayesinde iki ülke arasındaki ilişkiler son derece dinamik bir şekilde gelişiyor.

Haberin Devamı

Uluslararası durumdaki değişkenliğe rağmen Çin ve Rusya, her zaman stratejik kararlılığını koruyor, çok kutuplu dünya kurma doğrultusunda kararlı ve emin adımlarla hareket ediyor, çok kutupluluğa bağlılığını koruyor" şeklinde konuştu. Wang ayrıca, Moskova ile Pekin arasındaki ilişkileri "güçlendirmek ve derinleştirmek" için çalışacağını belirtti