Dünya Dünya bu kareyi konuşuyor! Kırmızı halıda 'Kan' aktı

Dünya bu kareyi konuşuyor! Kırmızı halıda 'Kan' aktı

23.05.2023 - 11:30 | Son Güncellenme:

Cannes Film Festivali sırasında kırmızı halı ilginç anlara sahne oldu. Konuk gibi alana giren bir protestocunun yaptıkları dünyada ses getirdi.

Dünya bu kareyi konuşuyor Kırmızı halıda Kan aktı

Geçtiğimiz yıl düzenlenen 77. Cannes Film Festivali'nde bir kadın çıplak bir şekilde kırmızı halıya çıkıp Rusya'nın Ukrayna işgaline tepki göstermiş ve 'Bize tecavüz etmeyi bırakın' yazılı elbisesini yırttı.

Haberin Devamı

Kalçasında el izleri olan kırmızı lekeli iç çamaşırı giyen kadın, güvenlik tarafından götürülmeden önce bağırarak basın mensuplarına poz verdi.

1 YIL SONRA BOMBA EYLEM

Aradan geçen bir yıl sonra yine Cannes Film Festivali ilginç anlara şahitlik etti. Ukrayna bayrağı renklerini taşıyan sarı ve mavi elbisesiyle bir kadının kırmızı halıda yaptıkları dünyada ses getirdi.

Dünya bu kareyi konuşuyor Kırmızı halıda Kan aktı

SAHTE KAN DÖKTÜ HERKES İZLEDİ

Kameraya yansıyan o anlarda rahatça merdivenleri çıkan ve sürekli etrafına baktığı görülen kadın yolun yarısında ellerini havaya kaldırdı ve yanında getirdiği sahte kanları başından aşağı döktü.

Durumu gören güvenlik ekipleri ise jet hızında olaya müdahale etti. Olay anı anbean kameraya yansırken güvenlik görevlileri kadına 'aşırıya kaçan' bir davranışta bulunmadı.

Haberin Devamı
1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

ZELENSKİY KONUŞTU

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensk geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali'nde sürpriz açıklamalara imza atmıştı. Zelenskiy konuşmasında şöyle dedi:

'Sinema susar mı, yoksa konuşur mu? Bir diktatör varsa, bir özgürlük savaşı varsa, yine her şey bizim birliğimize bağlıdır. Sinema bu birliğin dışında kalabilir mi'

SAVAŞTA SON DURUM

Rus tarafı aylardır süren çatışmalar sonrası Bakhmut'u aldığını açıkladı. Zelenskiy ise Bakhmut'un "işgal edilmediği" konusunda ısrar etmeye devam etti.

Ordunun taktiksel bilgilerini basınla paylaşmayacağını belirten Zelenskiy, 'Bakhmut'ta taktiksel bir hata yapmak insanlarımızın kuşatılması anlamına gelir' ifadesini kullandı.