Dünya Dünyada son dakika... Rusya'da drone fabrikasına kamikaze saldırısı, korkunç görüntüler

Dünyada son dakika... Rusya'da drone fabrikasına kamikaze saldırısı, korkunç görüntüler

02.04.2024 - 09:44 | Son Güncellenme:

Rusya'ya bağlı Tataristan'da Moskova yönetimi bir süredir İran tarafından sağlanan Shaded-135 kamikaze drone'larını üretiyordu. Sabah saatlerinde ise bir uçak söz konusu fabrikaya intihar saldırısında bulundu.

24 Şubat 2022'de patlak veren veren Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden hemen önce Kiev yönetimi batılı ülkelerden sayısız silah desteği aldı ancak savaşın kaderini değiştiren teknoloji İHA ve SİHA'lar oldu. Ukrayna kanadı Rusların tank konvoylarını savaştan önce Türkiye'den satın aldıkları Bayraktar TB2 ile yok ederken Rusya'da taktik değişikliğine gitmek zorunda kaldı.
Karşı taarruzda yaşanan bozguna Vladimir Putin'in yanıtı Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerine füze yağdırmak oldu. İran üretimi Şahid-136 kamikaze silahlı insansız hava araçlarının da ilk kez Kiev semalarında göründüğü saldırı dalgası, aynı yılın kış mevsimine girilirken Ukrayna'ya Patriot ve diğer Batılı hava savunma sistemlerinin verilmesinin önünü açtı.

Haberin Devamı

CEPHEYE 150 BİN EK ASKER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bahar döneminde 150 bin vatandaşı zorunlu askerlik hizmetine çağıran bir kararname imzaladı. Putin’in kararnamesi, Kremlin'in resmi internet sitesinde kamuoyuna duyuruldu.

Rusya'da sağlığı yerinde bütün erkeklerin, 18 yaşından itibaren bir yıl boyunca askerlik hizmeti veya yüksek öğrenim sırasında buna eşdeğer bir eğitim alması yasal zorunluluk. Putin’in kararnamesi, Kremlin'in resmi internet sitesinde kamuoyuna duyuruldu.
Rusya'da sağlığı yerinde bütün erkeklerin, 18 yaşından itibaren bir yıl boyunca askerlik hizmeti veya yüksek öğrenim sırasında buna eşdeğer bir eğitim alması yasal zorunluluk.

Dünyada son dakika... Rusyada drone fabrikasına kamikaze saldırısı, korkunç görüntüler

KAMİKAZE UÇAK DRONE FABRİKASINI VURDU

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre Rusya'ya bağlı Tataristan'da bir uçak insansız hava aracı üretilen fabrikaya kamikaze saldırıda bulundu. Fabrikada Shaded-136'lerin üretildiği belirtiliyor. Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıda şans eseri hayatını kaybeden olmadı ve üretim hattı da zarar almadı.

Haberin Devamı

Telegram kanallarının yayınladığı videolarda, uçak tipi bir drone'un endüstriyel bir binaya daldığı ve ardından güçlü bir patlama yaşandığı görüldü.

Dünyada son dakika... Rusyada drone fabrikasına kamikaze saldırısı, korkunç görüntüler