Dünya El Ariş’te 20 sahra hastanesi kurulacak

El Ariş’te 20 sahra hastanesi kurulacak

25.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nın Gazze’deki insanlık dramına karşı Mısır ile sağlık hizmetlerini istişare etmek üzere pazar günü ülkeye ulaşan uzman heyeti, sahra hastanelerinin kurulumu konusunda büyük yol aldı.

El Ariş’te 20 sahra hastanesi kurulacak

HANDE ATILGAN Ankara - Mısırlı yetkililer Türk heyetine sahra hastaneleri için ilk etapta El Ariş kentinde iki nokta gösterirken, Gazze’den çıkması beklenen en az 12 bin yaralı için Ankara 20 sahra hastanesini Mısır’a sevk etmek için hazırlamış durumda.

Haberin Devamı

20 kişilik ekibin içinde yer alan Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Eray Çınar, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Biz, acil müdahale yapılabilen ve bir de labaratuvarı, ameliyathane ortamı, röntgen gibi görüntüleme imkanları olan sahra hastanelerinden iki tipte toplam 20 sahra hastanesi ünitesini Türkiye’de hazırladık. Kahire ile yapılacak görüşmeler neticesinde gemilerle El Ariş’e sevk edeceğiz. Gemilerde hasta sevkiyatı yapmak için ambulanslar da olacak” ifadelerini kullandı. 

Bu arada Türkiye, Gazze’ye iletilmek üzere Mısır’a insani yardım paketlerini hava köprüsü ile ulaştırmayı sürdürüyor. Dün Mısır’a ulaşan iki uçakla birlikte, Koca Yusuf olarak adlandırılan A-400M askeri nakliye uçaklarının Gazze’ye yardım amaçlı sorti sayısı 7’ye ulaştı.