Dünya Eski İsrail Başbakanı CNN Türk'e konuştu: Netanyahu'nun geleceği karanlık

Eski İsrail Başbakanı CNN Türk'e konuştu: Netanyahu'nun geleceği karanlık

15.12.2023 - 19:19 | Son Güncellenme:

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert CNN Türk'te Enver Kaplanoğlu ve Fulya Kalfa'nın sorularını yanıtladı.

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert şöyle konuştu: Netanyahu siyasi bir çözüm sunamaz. Başarısız oldu. Onu başbakan olarak görmek istemiyorum. Ortaya siyasi bir çözüm koymuyor. Mahmud Abbas ile görüşülüp 2 devletli çözüm için çalışılmalı. Netanyahu'nun geleceği karanlık. Savaştan sonra görevde kalacağını düşünmüyorum. 

Haberin Devamı

İsrail için iyi olmadığını düşünüyorum. Ve başbakanın değişmesi gerektiğini düşünüyorum. İsrail'e çok zarar verdi ve çok kötü bir başbakan.

İsrail'in elinde her türlü sistem var. 7 Ekim'de bir bilgi eksikliği yoktu, teknolojik eksilik yoktu. Ortada zihinsel bir eksiklik vardı. Başbakan bu sebeple sorumlu. Bunda yaşananlarda, sorumluluğu olan herkesin emekli olması gerekiyor.

'İNSANLAR NETANYAHU'YU İSTEMİYOR'

Tüm ortaklarını da görevden almak istiyoruz zarar verdiklerini düşünüyoruz. İsrail'in her tarafından insanlar bir araya geldi ve Netanyahu'nun istifa etmesini istedi. Bu tarihte bir ilk. Yarın da bir gösteri olacak. Gittikçe büyüyen bir memnuniyetsizlik var. İnsanlar artık Netanyahu'dan yoruldular. Asıl düşmanımız Hamas, DEAŞ, Taliban ve diğer örgütler gibi bunlar iletişim kurmamızı engelleyen örgütler.

Haberin Devamı

"İSRAİL HÜKÜMETİNİN VİZYONU YOK"

Bunu Mahmud Abbas'a hadi imzala dedim. Sonra 'Sana geri döneceğim' dedi. Bana hiçbir zaman hayır da evet de demedi. 'Olmert bana bir barış planı sundu' dedi. Ancak bunun liderliği ve cesaretine sahip değildi. İsrail hükümetinin vizyonu olmadığını düşünüyorum. Ancak Filistinliler de en küçük bir gösterge bile göstermediler. Hamas da Filistinli ama sivillere karşı korkunç eylemleri yaptılar. 130 civarı rehineyi tutuyorlar. Bu yüzden daha dengeli bir resim ortaya koymalıyız.