Dünya Evsiz adama kışın ortasında acımadı! Fast food zincirine tepki yağdı

Evsiz adama kışın ortasında acımadı! Fast food zincirine tepki yağdı

11.12.2023 - 13:51 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü fast food zincirinin çalışanı, temizlik yaptığı sırada evsiz bir adamı ve uyku tulumunu nedensizce sırılsıklam etti, eşyalarını tekmeledi. Öfkeye kapılan insanlar derhal müdahale etti, olayın sosyal medyaya yansıması sonrası özür ve kovulma geldi.

Evsiz adama kışın ortasında acımadı Fast food zincirine tepki yağdı

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler; reflektif yelek giyen bir görevlinin, evsiz adamın kamp kurduğu alanı kışın ortasında acımasızca ıslatıp, eşyalarına tekme attığı anları ortaya koydu.

Haberin Devamı

Tepki çeken olay Cumartesi gecesi İngiltere'nin başkenti Londra'daki Victoria Caddesi'nde yaşandı. Buna göre, evsiz adamın eşyalarının sırılsıklam hale gelmesiyle çevredeki kalabalık öfkeye kapıldı.

'BENİ RAHAT BIRAKIN'

Evsiz adama kışın ortasında acımadı Fast food zincirine tepki yağdı

Evsiz adam, dünyaca ünlü bir fast food restoranının yanındaki banka şubesinin önünde oturuyordu. Videoda, evsiz adamın çaresizce sırılsıklam olan uyku tulumunu ve yorganını sudan uzaklaştırmaya çalıştığı görüldü.

Eşyaları kenara atıldığı sırada ise, "Beni rahat bırakın" diyerek kendini savunmaya çalıştı. Bir güvenlik görevlisi ise, yaşananları kayda alan vatandaşları durdurmayı denedi.

'ACIMASIZLIK' VE 'SAÇMALIK'

Evsiz adama kışın ortasında acımadı Fast food zincirine tepki yağdı

Bu sırada çevrede bulunanlar olayı, 'acımasızlık' ve 'saçmalık' olarak tanımlayarak müdahale etti. Olayı filme alan adam, başka bir görevli kendisini durdurmaya çalışırken buna izin vermeyerek, "Çekim yapmaya hakkım var. Bu çok acımasızca bir davranış" dedi.

Haberin Devamı

Bu sırada evsiz adam üzüntülü bir sesle görevliye dönerek, "Ne yaptın? Dükkanının önünde bile değilim" dedi. Restorandan bir güvenlik görevlisi tepkiler sürerken hala evsiz adamı suçlamaya çalışarak, "Neden sorun çıkarıyorsun?" ifadesini kullandı.

Ancak kalabalık hemen savunmaya geçti ve videoyu çeken adam, "Sorun çıkarmakla neyi kastediyorsun?" diyerek karşılık verdi.

Müdahalesini sürdüren vatandaş şöyle devam etti:

"Bunun çok çirkin bir davranış olduğunu kabul etmelisiniz. Onun uyku tulumunu ıslattın! Bu yanlış ve bunu biliyorsun, saçmalık."

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI, FİRMA ÖZÜR DİLEDİ

Evsiz adama kışın ortasında acımadı Fast food zincirine tepki yağdı

Görüntüleri sosyal medya hesabında yayınlayan Damon Evans, fast food firmasını etiketleyerek şöyle yazdı:

"Personelinizin kışın ortasında (veya yılın herhangi bir zamanında) evsizlerin uyku tulumlarını ıslatması sizce kabul edilebilir mi? İğrenç bir davranış. O sizin mülkünüzün dışında bile değildi."

Firma olayla ilgili açıklama yaparak İngiliz basınına şöyle söyledi:

"Bu olay karşısında şok olduk ve üzüldük. İlgili üçüncü taraf güvenlik görevlileri restoranlarımızdan kalıcı olarak uzaklaştırıldı ve restoran ekibine, hem restoranda hem de daha geniş toplulukta savunmasız kişiler de dahil olmak üzere tüm insanlara saygılı davranmanın önemi hatırlatıldı. Videodaki beyefendiden tüm kalbimizle özür dilemek istiyoruz ve Londra genelinde evsizlere yönelik yardım kuruluşlarına devam eden desteğimizin bir parçası olarak, onun yerini tespit etmek ve durumu düzeltmek için belediyeyle birlikte çalışacağız."