Dünya Restoranda çalışanın yüzüne sıcak yemek fırlattı! Hakim ders gibi ceza verdi

Restoranda çalışanın yüzüne sıcak yemek fırlattı! Hakim ders gibi ceza verdi

08.12.2023 - 11:56 | Son Güncellenme:

ABD'de bir fast food restoranında yaşananlar mahkemeye taşındı, hakim saldırgan müşteriye hapis cezası yerine bir teklif sundu.

Restoranda çalışanın yüzüne sıcak yemek fırlattı Hakim ders gibi ceza verdi

ABD'de bir fast food restoranında çalışanın yüzüne sıcak bir burrito kasesi fırlatmaktan suçlu bulunan Ohio'lu kadına verilen ceza belli oldu.

Haberin Devamı

39 yaşındaki Rosemary Hayne'in, geçen hafta gittiği restoranda çalışan Emily Russell'a saldırdığı görüntüler, sosyal medyada yayıldı. Videoda Hayne'in siparişini tezgaha sertçe vurduğu ve neredeyse bir dakika boyunca Russell'a bağırdığı açıkça görülebiliyordu.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Restoranda çalışanın yüzüne sıcak yemek fırlattı Hakim ders gibi ceza verdi

Tezgahın arkasındaki Russell öfkeli müşteriyi sakinleştirmeye çalışırken, diğer müşteriler onun sinir krizini fark ederek endişelenmeye başlıyor.

Daha sonra Hayne, sadece birkaç adım öteden burrito kasesini Russell'ın yüzüne doğru fırlatarak o sırada restoranda yemek yiyenlerin panik olmasına yol açtı.

17 YAŞINDAKİ ÇALIŞANI KORUYORDU

Restoranda çalışanın yüzüne sıcak yemek fırlattı Hakim ders gibi ceza verdi

Saldırıya uğrayan çalışan Emily Russell'ın fotoğrafı

Yaşadığı saldırıyı Amerikan medyasına anlatan Russell, "Bana bağırmaya başladı. Sonra birden yemeği yüzüme fırlattı. Çok utanmıştım ve şoktaydım" dedi.

Haberin Devamı

Russell, kendisine yönelik saldırı öncesinde Hayne'in 17 yaşındaki başka bir çalışana bağırdığını ve kendisinin de o çalışanı korumayı denediğini de ekledi.

Buna göre, Hayne'in siparişi iki kez hazırlanmıştı ve fazladan protein eklemişti. Ancak müşteri geri döndü ve kaseyi aniden yüzüne fırlattı. Russell, taze hazırlanan yemeğin çok sıcak olduğunu ve yüzünün kızardığını da ekledi.

'HAPİSHANE YEMEKLERİNDEN MEMNUN OLMAYACAKSINIZ' 

Parma Belediye Mahkemesi Hakimi Timothy Gilligan, cezayı verirken şöyle konuştu:

"Burrito kasenizi istediğiniz gibi alamadınız ve buna böyle mi tepki veriyorsunuz? Bu davranış kabul edilemez."

Restoranda çalışanın yüzüne sıcak yemek fırlattı Hakim ders gibi ceza verdi

Duruşma sırasında, Eylül ayındaki kaotik saldırının internette de viral olan videosu oynatıldı.

Hayne, mahkemeye ve Russell'a, davranışlarından dolayı üzgün olduğunu söylese de yanı sıra kendisine verilen yemeğin 'iğrenç' göründüğünü de ekledi.

Yargıç mahkeme sırasında kadına ayrıca, "Eminim hapishanede yiyeceğiniz yemeklerden memnun olmayacaksınız" dedi.

Gilligan, Hayne'i ilk olarak 180 gün hapis cezasına çarptırdı ve bu sürenin yarısını erteleyerek 'ona empati duygusunu öğretmeyi' amaçlayan alışılmadık bir teklifte bulundu.

Gilligan Hayne'e, iki ay boyunca bir fast food restoranında haftada en az 20 saat çalışmayı kabul etmesi halinde kendisine 60 gün hapis cezası vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

'VERGİ MÜKELLEFLERİ NEDEN ONU BESLESİN?'

Gilligan kararını şöyle açıkladı:

"Ben de ona empati duygusunu öğretebiliyorsam neden şehrin vergi mükellefleri onun parasını ödesin ve hapishanede 90 gün boyunca onu beslesin?" diye düşündüm. Ayrıca bunun başkalarını da bu tür davranışlardan caydıracağını umuyorum."

Hayne anlaşmayı kabul etti ve bir restoranda iş bulmayı planladığını söyledi. İşin nerede olacağı ve ne zaman işe başlayacağı ise henüz net değil.

Restoranda çalışanın yüzüne sıcak yemek fırlattı Hakim ders gibi ceza verdi

Travmatik olayın ardından başka bir yerde iş bulan Russell ise, cezayı adil bulduğunu söyledi.

Cezanın ardından restoran zincirinin bir sözcüsü Amerikan basınına şunları söyledi:

"Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği en büyük önceliğimizdir ve ekip üyelerimize hak ettikleri saygıyı göstermeyen herhangi bir kişi için adaletin tecelli ettiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz."