Dünya Genç kızın feci sonu! Nehre atladı, suyun rengi bir anda kırmızıya döndü

Genç kızın feci sonu! Nehre atladı, suyun rengi bir anda kırmızıya döndü

05.02.2023 - 10:41 | Son Güncellenme:

Avustralya'da yüzmeye giden 16 yaşındaki kız feci şekilde hayatını kaybetti. Söz konusu ölüm dünyada gündem oldu.

Genç kızın feci sonu Nehre atladı, suyun rengi bir anda kırmızıya döndü

Avustralya'nın Swan Nehrinde meydana gelen korkunç bir olay yaşandı. Söz konusu olay kısa sürede dünya gündeminde ses getirdi.

Haberin Devamı

Ülkenin batısında yer alan Swan nehrine giren 16 yaşındaki bir kız, köpek balığı saldırısına uğradı. Görgü tanıkları köpek balığının kızın bacaklarına saldırdığı ve kopardığını aktardı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler ise genç kızın bacaklarını bir tekne pervanesinin kestiğini düşündü.

SEVGİLİSİ SUYA ATLADI

Saldırı esnasında çevredekilerin attığı ipe yetişemeyen genç kızı köpek balığı bir anda suyun dibine çekti. Olayı gören genç kızın erkek arkadaşı ise hiç düşünmeden suya atladı ve arkadaşını kıyıya çıkardı.

Genç kızın feci sonu Nehre atladı, suyun rengi bir anda kırmızıya döndü

İhbar üzerine jet hızında olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kıza hemen ilk yardım müdahalesinde bulundu. Dakikalar süren müdahaleye rağmen genç kız hayatını kaybetti. Görgü tanıklarından biri ise yaşanan dehşet anlarını şu sözlerle anlattı:

Haberin Devamı

'Genç kız halatlı salıncaktan suya atladı. Atlar atlamaz onu bir köpekbalığı kaptı. Erkek arkadaşı da suya girip yardım etti ve onu kıyıya çekti ancak sahilde öldü'

HER SENE BENZER OLAYLAR YAŞANIYOR

Öte yandan Avustralya'da yılda ortalama 20 kişi köpekbalığı saldırısına uğruyor. Geçtiğimiz yıl 2 kişi bu saldırılar sonucu hayatını kaybederken 2020 yılında bu rakam 7 idi.

Ülkede kayıtlara geçen ilk köpekbalığı nedeniyle ölüm ise 1923 yılının ocak ayına dayanıyor. Söz konusu olayda 13 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmişti.