Dünya Hollywood patronundan Netanyahu itirafı

Hollywood patronundan Netanyahu itirafı

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 2007-2016 yılları arasında varlıklı kişilerden lüks hediyeler alması nedeniyle ‘dolandırıcılık ve görevini kötüye kullanma’ ile suçlandığı davada Hollywood’un milyarder yapımcısı Arnon Milchan tanık olarak dinlendi.

Hollywood patronundan Netanyahu itirafı

İsrail’deki mahkemeye İngiltere’den videokonferansla katılan Milchan, Netanyahu’ya sistematik olarak şampanya, puro, mücevher gibi hediyeler verdiğini ve bu listenin “aşırı” olduğunu kabul etti. 78 yaşındaki Milchan, Netanyahu’ya verilen bazı hediyelerin düzenli taleplere dönüştüğünü anlattı. Bu rutinlerin oldukça sıklaşması nedeniyle Netanyahu ile Milchan’ın aralarında hediyeler için kod kelimeler geliştirdiği, purolara ‘yaprak’, şampanyaya ‘gül’ ve lüks gömleklere ‘cüce’ dedikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Netanyahu aleyhindeki iddianameye göre Milchan, Netanyahu ve eşine yaklaşık 200 bin dolar değerinde cömert hediyeler verdi. Hediyeler nedeniyle Netanyahu, Milchan’a bazı ayrıcalıklar sağladı. Netanyahu’nun avukatları ise Milchan’ın hediyelerinin sadece dostça jestler olduğunu ileri sürüyor.

Yazarlar