Dünya İsrail askerinin kaskında görüldü! Skandalda Yunanistan detayı

İsrail askerinin kaskında görüldü! Skandalda Yunanistan detayı

26.12.2023 - 15:13 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu aralarında yaşlı ve bebeklerinde olduğu Filistinli sivilleri, Gazze'deki bir stadyumda yarı çıplak gözaltına aldı. Skandal görüntüler dünyada infial yarattı. Gündem olan videonun hemen başında bir askerin kaskındaki Yunan bayrağı ise dikkat çekti.

7 Ekim'de Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu ile alt üst olan İsrail 1973 yılından sonra ilk kez resmi olarak savaş ilan etti. Önce hava sonra da karadan saldırılara başlayan İsrail ordusu geride kalan yaklaşık seksen bir günde 20 binden fazla insanı öldürdü, 50 binden fazlasını ise yaraladı. Yaşamını yitirenlerin çoğunluğunu ise kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Haberin Devamı

ÜÇ AŞAMALI ATEŞKES

Mısır, İsrail'in saldırılarının sürdüğü abluka altındaki Gazze'de "üç aşamalı ateşkes" ve kademeli olarak tüm esirlerin serbest bırakılmasını içeren bir teklifte bulundu. The Associated Press (AP), Mısır'ın Körfez ülkesi Katar ile birlikte üzerinde çalıştığı önerisinin İsrail, Hamas, ABD ve Avrupa hükümetlerine sunulduğunu aktardı. AP, bunun İsrail’in taleplerini karşılamaktan uzak olduğu yorumunu yaptı.

CİBALİYE'DE SKANDAL

İsrail ordusu 10 Aralık'ta Cibaliye Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Burada sayısız insanı esir alan İsrail, yaklaşık 100 erkeğin ellerini ve ayaklarını bağladı. Çıplak bir şekilde aranan bu kişiler daha sonra bilinmeyen bir yere götürüldü. İsrail medyası tarafından kısa sürede doğrulanan görüntülere Jerusalem Post "Düzinelerce Hamas savaşçısı teslim oldu" diyerek gelişmeyi servis etti. Daha sonra bu görüntülerdeki kişilerin Hamas savaşçısı değil sivil olduğu ortaya çıktı. Yanı sıra Cibaliye, Gazze'nin en kuzeyinde yer alan ve bölgedeki en büyük mülteci kampı konumunda.

Haberin Devamı

İsrail askerinin kaskında görüldü Skandalda Yunanistan detayı

STADYUMDA YARI ÇIPLAK ARAMA

Filistin yerel medyası ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda Filistinlinin bir stadyumda yarı çıplak bir şekilde toplandığı kayıtlara geçti. Söz konusu görüntülerde battaniyeye sarılı bir bebeğin silahlı bir İsrail askerinin kucağında olduğu da objektife yansıdı.

YUNAN BAYRAĞI GÜNDEM OLDU

Öte yandan söz konusu görüntülerde bir İsrail askerinin kaskının arkasındaki Yunan bayrağı dikkat çekti. Kasın ense kısmında yer alan bayrağın hemen üzerinde ise İsrail bayrağı göze çarpıyor. Yunanistan'da bazı yerel kaynaklar gündem olan görüntüyü paylaşarak "Yunan askerleri İsrail'de mi savaşıyor?" sorusunu sorarken iddialar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadı.

İsrail askerinin kaskında görüldü Skandalda Yunanistan detayı